Privatmäklaren

Privatmäklaren

Wallisgatan 84
Ramlösa

Pris 6 499 500 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/10301

Enastående 30-tals villa i Ramlösa

Beskrivning Över de senaste åren har hela fastigheten genomgått en smakfull renovering. Villan genomsyras av exklusiva materialval, hög standard samtidigt som husets 30-tals charm bibehållits.
Kommun Helsingborg
Pris 6 499 500 kr eller högstbjudande
Rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 240 m2
Biarea 107 m2
Tomtarea 900 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Byggår 1932
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 287 000 kr
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Energiprestanda 119 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energiklassser

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt ENTRÉPLAN: genomgående ligger ett vitbetsat fiksbensparkettgolv. Väggarna är släta och målade med en ljusgrå kulör. Takrosetter och stuckaturer.

KAPPRUM: plats för avhängning och gästtoalett med wc och handfat.

KÖK: stort socialt kök med köksö. Mörkbruna träluckor och bänkskiva i marmor. Kyl, frys, diskmaskin, majestätisk spis med induktionsplattor och tillhörande fläkt (Lofra). Diskreta spotlights i taket.

SÄLLSKAPSRUM: stora öppna ytor som rymmer långbord och sittgrupper. Vacker glasveranda ut mot trädgården.

OVANPLAN: även här ligger ett vitbetsat fiskbensparkettgolv. Takrosetter och stuckaturer i varje rum. Gråa målade väggar.

MASTER BEDROOM: rymligt sovrum med egen balkong. Gråa väggar och grått målat tak.

SOVRUM 2 är i samma storlek som master bedroom.

SOVRUM 3 är i bra storlek och kan utnyttjas som sovrum, barnrum, gästrum eller kontor.

BADRUM: rymligt badrum med härligt ljusinsläpp. Platsbyggt badkar, takdusch med värme i väggen till handdukarna, wc och dubbelvask med marmorskiva. Stor rund spegel och förvaring i inbyggd i väggen.

VIND: isolerad stor vind med målat brädgolv. Murstocken och takbjälkar skapar extra karaktär. Här finns fullt av möjligheter att skapa ytterligare sovrum 4, kontor, gästrum etc.

KÄLLARE: nås både inifrån huset samt via egen entré. Idag finns här tvättstuga och förvaring. I källaren är takhöjden 2,1m och då huset är byggt på en hög sockel finns här alla möjligheter att skapa ytterligare rum.

TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk, vask och förvaring.
Kök Stort socialt kök med köksö. Svarta träluckor och bänkskiva i carrera marmor. Kyl, frys, diskmaskin, italiensk spis med induktionsplattor och två ugnar samt tillhörande fläkt (Lofra). Diskreta spotlights i taket.
Badrum/WC Rymligt badrum med härligt ljusinsläpp. Platsbyggt badkar, takdusch med värme i golv och väggen till handdukarna, wc och dubbelvask med marmorskiva. Stor rund spegel och förvaring i inbyggd i väggen.
Tvätt Tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk, vask och förvaring.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp 2 ½ plan med källare
Byggnadsår 1932
Fönster Nya glasfönster m. spröjs
Uppvärmning Fjärrvärme
Fasad Rött tegel (säckaskuren)
Tak Taktegel
Stomme Tegel
Bjälklag Trä
Grundläggning Källare
Övrigt om huvudbyggnaden Posthornet 5, Wallisgatan 84, uppfördes 1932 av Byggmästare Olof Börjesson. Arkitekten var Z Björkquist och huset byggdes som en enfamiljsbostad.
Boarea och biarea Säljaren har angett boarea 240 kvm och biarea 107 kvm, enligt taxeringsinformationen är boarean 165 kvm och biarean 127 kvm.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning HELSINGBORG POSTHORNET 5
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 287 000 kr
Tomtarea 900 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Totalt pantbrevsbelopp 5572000 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt TOMT
Tomtarea 900 m² (friköpt). Parkliknande tomt med stor gräsmatta och trädäck.

BILPLATS
Uppställning för 4 bilar. Finns bygglov för carport.
Driftskostnader kr/år
Uppvärmning 30000 kr
El 4000 kr
VA 3000 kr
Renhållning 1200 kr
Försäkring 7000 kr
Försäkringsbolag TryggHansa
Antal personer i hushållet 4

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

OBS! Endast bokade besök.

Ägaren Martin Mouritzen hanterar visningar och svarar på detaljfrågor.
Mejla eller ring +45 25 66 77 12
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

6 499 500 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Partners