Privatmäklaren

Privatmäklaren

Grönfinkvägen 55
Borsökna

Pris 1 450 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/10173

Handbilad knuttimrad stuga

Beskrivning Nu säljer jag min mors knuttimrade stuga där min mor först bodde på sin fritid och senare kom att bo permanent i över 20 år. Det var min morbror som hade som yrke att timra hus som uppförde huset av norrlandstimmer 1973. Se tidningsartikel vid visning.

Tomten är en verklig naturtomt och saknar traditionell gräsmatta.
Kommun Eskilstuna
Pris 1 450 000 kr eller högstbjudande
Rum Storstuga plus köksdel
Boarea 37 m2
Biarea 0 m2
Tomtarea 1520 m2
Boendeform Permanentbostad/Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Byggår 1973
Taxeringskod 220 småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 663 000 kr
Vatten/avlopp Sedan ändrad detaljplan för cirka 15 år sedan finns kommunalt vatten och avlopp i området. För denna fastighet har vi kommunalt avlopp men vi har valt att behålla en egen djupborrad brunn. Det är förberett för anslutning till kommunalt vatten.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Hela huset omfattar en storstuga där en del är avgränsad till kök. Separat utrymme för toalett, dusch och ny tvättmaskin (oktober 2018).

Två åsar går genom hela huset.

En helt unik kamin har värmt upp stugan i 30 år. Den värmer enkelt upp hela stugan och är mycket effektiv. På kaminen kan man även laga mat, spisplatta på ovansidan och baka potatis i de kamrar som finns på kaminens sidor. Värdefullt vid strömavbrott. Träd på tomten räcker för vedbehovet i många år.

Furugolvet är nyslipat och inoljat.
Alla fönster är omkittade.
Kök Köket utgör en del av storstuga
Badrum/WC Toalett och dusch
Byggnad
Boendeform Fritidshus
Byggnadstyp Timmerstuga
Byggnadsår 1973
Fönster Spröjsade 2-glas
Uppvärmning Direktel och kamin
Ventilation Självdrag
Fasad Handbilat timmer
Utv. plåtarbete Plåtisol
Tak Plåt
Stomme Timmer
Bjälklag Trä
Grundläggning Plintar
Övrigt om huvudbyggnaden Detaljplanen var från början inriktat på fritidsboende utan kommunalt vatten och avlopp. Idag efter ändrad detaljplan är området i huvudsak bebott av åretomboende.
Övriga byggnader Gäststuga vinterbonad 36 kvadratmeter, avgår för altan 7 kvadratmeter.
Vedbod med torrtoalett 13 kvadratmeter
Allmänt om fastigheten
Taxeringskod 220 småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 663 000 kr
Tomtarea 1520 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten/avlopp Sedan ändrad detaljplan för cirka 15 år sedan finns kommunalt vatten och avlopp i området. För denna fastighet har vi kommunalt avlopp men vi har valt att behålla en egen djupborrad brunn. Det är förberett för anslutning till kommunalt vatten.
Servitut etc. Förmån, Avtalsservitut: Båtplats mm, 04-IM2-71/867
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt För att ligga omgiven av åretomboende är fastigheten helt unik. Tomten är en verklig skogstomt utan traditionell gräsmatta. Minns du John Baurs målning av den lilla sagoprinsessan och bergtrollen i den djupa skogen med mossbelupna stenar? Så ser tomten ut som är på 1520 kvadratmeter och närmast totalt insynsskyddad. En lång tomtgräns på 47 meter gränsar mot en allmänning med ”ogenomtränglig” skog.  Ja, tomten är helt unik för att ligga så nära Eskilstuna centrum med nära till stadsbuss.

Närheten till busshållplats gör det möjligt att ”bo på landet” utan bil. Till Grönfinkområdet hör flera allmänningar, ett område är badplatsen vi Borsöknasjön. Dessutom har du rätt till båtplats vid Eskilstunaån nära utloppet till Hjälmaren.
Vägbeskrivning
Minska förstoringen på kartan så ser du så nära Borsöknasjön stugan ligger. Badplats finns så nära sjön du kan komma från stugan.
Kostnader kr/år
Uppvärmning 6000 kr
El 2500 kr
VA 1200 kr
Sotning 452 kr
Renhållning 2782 kr
Försäkring 1700 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkringar
Total driftskostnad ca 14634 kr
Antal personer i hushållet 1
Kommentar till driftskostnader Cirka 4 kubikmeter ved har eldats i den suveräna kaminen varje år

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

Välkommen på visning av stugan

Ägaren Bill Wallin hanterar visningar och svarar på detaljfrågor.
Mejla eller ring 0733460304
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

1 450 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Partners