Privatmäklaren

Privatmäklaren

Blocket

Blocket bostad

Blocket.se startade 1996 i Fjälkinge och var då främst en regional prylmarknad för Skåne. Efter några år expanderade blocket.se till att erbjuda köp- & säljannonser över hela landet.

Blocket Bostad försökte genom tuff marknadsföring under ett par år att komma ikapp Hemnet. Det lyckades dock inget vidare och under vintern 2015 verkade de lagt ned satsningen. Anledningen visades sig vara att deras ägare, Schibsted lagt ett bud på Hemnet. Efter många turer slutade det dock med att konkurrensverket stoppade affären.

Nu blir det intressant att se hur Schibsted/Blocket går vidare. De har stora reurser men frågan är om de tycker att det är värt att försöka konkurrera ut Hemnet och Booli.

Vem äger Blocket

I december 2003 köpte Aftonbladet/Schibsted majoriteten av Blocket.se. för 183 miljoner kronor. Då ansåg många att det var ett högt pris på Blocket. Genom åren har det dock visat sig vara en fantastisk affär för Schibsted. På senare år har vinsten i Blocket uppgått till flera hundra miljoner per år..

Varför Blocket

Blocket är en av Sveriges mest besökta webbplatser. Blockets annonser når en stor publik över hela Sverige. Eftersom Blockets varumärke är så etablerat är det många som hittar till Blocket och deras annonser. På Blocket hittar man en hel del annonser som annonseras ut Privat. Med andra objekt som inte kommer ut på Hemnet. Chansen att hitta ett "fynd" är större här än på Hemnet.

Nackdelen är att det förekommer många oseriösa både säljare och spekulanter som utnyttjar Blocket som en kanal för sina mindre ärliga avsikter. Detta kan bli besvärligt för vanliga hederliga personer som försöker sälja eller köpa via Blocket.

Vem får annonsera på Blocket

Vem som helst får annonsera på Blocket.se till skillnad från Hemnet där det bara är mäklare som kan annonsera.

På senare år har dock Blocket delat upp annoserna som kommer från mäklare och de som annonseras ut helt privat. När man går in på Blocket bostad och söker så får man först bara upp mäklarnas annonser. För att få upp även de "privata" annonserna så måste man aktivt välja "säljes privat". Detta gör att privatannonserna är svåra att hitta.

Privatmäklarens mäklarannonser syns på Blocket för att nå så många spekulanter som möjligt. Läs mer om Privatmäklarens mäklartjänst.

Vad kostar en annons

En annons för att sälja en lägenhet eller villa privat via Blocket kostar i grundutförande 125 kr för 2 månader. Sedan kan man göra olika tillval som kostar extra.

Använder du Privatmäklarens mäklartjänst ingår en annons på Blocket bostads "mäklardel".

Kontakta mig

Har du frågor? Vi ringer dig!

Partners