Blocket

Blocket bostad

Blocket.se startade 1996 i Fjälkinge och var då främst en regional prylmarknad för Skåne. Efter några år expanderade blocket.se till att erbjuda köp- & säljannonser över hela landet.

Blocket Bostad försökte genom tuff marknadsföring under ett par år att komma ikapp Hemnet. Det lyckades dock inget vidare och under vintern 2015 verkade de lagt ned satsningen. Anledningen visades sig vara att deras ägare, Schibsted lagt ett bud på Hemnet. Efter många turer slutade det dock med att konkurrensverket stoppade affären.

Blocket/Schibstedt har sedan kört vidare med mäklarannonser paralellt med sina privatannonser. Men eftersom "alla" letar bostad på Hemnet så lades Blockets mäklardel ned i början av februari 2020. Det visade sig vara för dyrt att försöka konkurrera ut Hemnet och Booli.

Vem äger Blocket

I december 2003 köpte Aftonbladet/Schibsted majoriteten av Blocket.se. för 183 miljoner kronor. Då ansåg många att det var ett högt pris på Blocket. Genom åren har det dock visat sig vara en fantastisk affär för Schibsted. På senare år har vinsten i Blocket uppgått till flera hundra miljoner per år..

Varför Blocket

Blocket är en av Sveriges mest besökta webbplatser. Blockets annonser når en stor publik över hela Sverige. Eftersom Blockets varumärke är så etablerat är det många som hittar till Blocket och deras annonser. På Blocket hittar man en hel del annonser som annonseras ut Privat och inte kommer ut på Hemnet. Chansen att hitta ett "fynd" är större här än på Hemnet.

Nackdelen är att det förekommer många oseriösa aktörer på Blocket. Dessa personer utnyttjar Blocket som en kanal för sina mindre ärliga avsikter. Detta kan bli besvärligt för vanliga hederliga personer som försöker sälja eller köpa via Blocket.

Vem får annonsera på Blocket

Vem som helst får annonsera på Blocket.se till skillnad från Hemnet där det bara är mäklare som kan annonsera.

Om du vill sälja helt privat skall du absolut annonsera på Blocket. Även om blocket inte är i närheten av Hemnet när det gäller besökare som letar bostäder är det ändå det största forumet som privatpersoner kan annonsera på.

Ett tips om du tänker sälja helt privat utan mäklare är att först skapa en gratis privatannons så att du får en utförlig och proffsig annons. Sedan kan du skapa en annons på Blocket med länk till din annons hos oss. På så sätt får du mer trafik och en bättre annons.

Vad kostar en annons

En annons för att sälja en lägenhet eller villa privat via Blocket kostar i grundutförande 125 kr för 2 månader. Sedan kan man göra olika tillval som kostar extra.

Kontakta mig

Har du frågor? Vi ringer dig!

Partners