Booli

Booli - Hemnets främsta utmanare?

Tjänsten Booli lanserades i slutet av 2007 i Stockholm. Booli är byggd på avancerad teknologi inom bl a sök, indexering, kart- och databasapplikationer. Booli är en sökmotor, inte en annonsplats för bostadsannonser. Med hjälp av sökteknologi indexerar Booli mäklarnas objektannonser och annan bostadsrelaterad information på Internet. Informationen görs tillgänglig för användaren i ett lättanvänt gränssnitt.

Vem äger Booli

Booli ägs sedan slutet av 2015 till största delen av det statliga bolåneinstitutet SBAB. En mindre del ägs fortfarande av ledningen i Booli.

Varför Booli

Booli är en innovativ sökmotor för bostäder. Till skillnad från största konkurrenten Hemnet så är Booli en sökmotor och inte ett annonstorg. På Hemnet annonserar mäklarna, men Booli fungerar istället som Google, med andra ord letar Booli själv upp och klassificerar mäklarnas annonser på deras respektive hemsidor.

Vi tycker att Booli är lättare att använda än konkurrenterna. Booli erbjuder dessutom mycket statistik och andra funktioner som är intressanta för både köpare och säljare av bostäder.

Vem får annonsera på Booli?

Booli är som sagt ingen annonsplats utan en sökmotor för bostäder. Det är alltså upp till Booli vilka sidor på internet som de vill göra sökbara i sin sökmotor. Förutom alla mäklares bostadsannonser indexerar Booli även privatpersoners annonser via Privatmäklarens Privattjänst. Genom Privatmäklaren kan du alltså lägga upp en annons för din bostad på Booli.

Vill du sedan att din annons även skall synas på Hemnet m.fl bostadssajter kan du använda vår mäklartjänst. Läs mer om Privatmäklarens mäklartjänst.

Vad kostar en annons

Om man säljer sin bostad helt privat kan man lägga upp en annons via Privatmäklarens Privattjänst. Säljer man via via vår mäklartjänst eller någon annan mäklare ingår annonsen på Booli automatiskt

Kontakta mig

Har du frågor? Vi ringer dig!

Partners