Att leta bostad på nätet

Hitta bostäder till salu

Det finns ett antal tjänster på nätet för att söka bostäder till salu. Här redovisar vilka de största sidorna är och även hur de skiljer sig åt.

De senaste åren har varit turbulenta. Budstrid om Hemnet och stora aktörer som Schibsted, Bonnier och SBAB som strider om andelar på marknaden för bostadssök.

Hemnet

Den bostadsportal med överlägset flest besökare i dagsläget är fortfarande Hemnet. Men det finns idag flera utmanare och Hemnet har tvingats sätta fart på sin egen utveckling och kan inte längre leva på gamla meriter.

Läs mer om Hemnet

Booli ett starkt alternativ

Vi på Privatmäklaren ser positivt på utvecklingen av nya söktjänster. Det är bra att Hemnet får konkurrens. Vår favorit bland tjänsterna för bostadssök är Booli. Hos Booli hittar man i princip alla bostäder som är till salu. En stor skillnad mellan Hemnet och Booli gällande bostadssökning är att man via Hemnet endast får fram objekt vilka saluförs via registrerade fastighetsmäklare. På Booli får man, förutom dessa objekt, även får fram objekt vilka säljs direkt av ägaren, utan mäklaren som mellanhand. Exempelvis får man upp bostadsannonser vilka marknadsförs via Privatmäklaren´s Privattjänst.

Hos Booli är det också väldigt enkelt att hitta information om tidigare försäljningar. Detta är väldigt intressant både när man undrar vad den egna bostaden är värd och när man vill undersöka vad ett rimligt marknadspris kan vara för en ny bostad.

Läs mer om Booli

Blocket försöker på alla sätt

Blocket Bostad försökte genom tuff marknadsföring att komma ikapp Hemnet. Under vintern 2015 verkade det dock som att de lade ned satsningen. Anledningen visades sig vara att deras ägare, Schibsted lagt ett bud på Hemnet. Efter många turer slutade det dock med att konkurrensverket stoppade affären. Nu blir det intressant att se hur Schibsted/Blocket går vidare. De har stora reurser men frågan är om de tycker att det är värt att försöka konkurrera ut Hemnet och Booli.

På Blocket bostad hittar man både många mäklares objekt (men inte alla) och privata bostadsannonser.

Läs mer om Blocket bostad

HittaHem

HittaHem är en relativt nya sajt med endast ett par år på nacken. Väldigt lite information om vilka som står bakom finns på sajten. Däremot kan man läsa sig till på andra sajter på nätet att mediejätten Bonnier köpt upp majoriteten av sajten. Trots att Bonnier marknadsför sajten genom sina väletablerade kanaler på nätet verkar sajten hittills inte fått riktigt fotfäste.

Läs mer om HittaHem

Boneo

Boneo den nyaste sajten för bostadssök som dykt upp på senare år. Det är en seriös satsning på att utmana Hemnet. Bakom satsning står en rad mäklarfirmor nämligen Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, Skandia Mäklarna, Mäklarhuset, Husman Hagberg, ERA och Mäklarringen.

Läs mer om Boneo

BoVision

Vi vill även passa på att nämna BoVision. BoVision var en av de första sajterna för bostadssök tillsammans med Hemnet. På senare år har dock BoVision tappat sin position och passerats av andra aktörer. Det kan dock svänga snabbt. Hemnet är i en solklar ledning idag, men bakom Hemnet är det en hård kamp.

Läs mer om Bovision

Kontakta mig

Har du frågor? Vi ringer dig!

Partners