Privatmäklaren

Privatmäklaren

Storforsplan 5
Farsta centrum

Pris 2 225 000 kr Acceptpris
Direktlänk www.pm.se/11690

Milsvid utsikt intill Farsta centrum

Beskrivning Välkommen till en 1:a i toppskick med milsvid utsikt, precis intill Farsta Centrum. Lägenheten har ett högt och insynsskyddat läge, elva trappor upp i huset. Väldisponerade och fina utrymmen med goda förvaringsmöjligheter och praktiskt avgränsad sovalkov. Kök i rostfritt, hall med säkerhetsdörr och porttelefon.
Kommun Stockholm
Pris 2 225 000 kr Acceptpris
Boendeform Lägenhet
Rum 1 + kök
Boarea 31 m2
Våning 11 av 14 (med hiss)
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2 175 kr värme och vatten ingår i avgiften
Byggår 1960
Förening Brf Korsö 1
Tillträde Enligt överenskommelse
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda) 98 kWh/m² och år
Energiprestanda, primärenergital 119 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energideklarationer

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Hall med säkerhetsdörr och porttelefon. Nyinlagt golv i slipad sandsten.

Ljust vardagsrum med praktisk sovalkov. Två stora platsbyggda garderober. Stort fönster med fransk balkong och fin utsikt över takåsar. Genomgående ekgolv. Nyligen ommålad vägg med glasfiberväv i fiskbensmönster och matchande taklister. Vardagsrum mot kök och badrum och ytterligare en garderob.

Det går att frigöra ca 3 kvm yta vid sovalkov om man sätter in en våningssäng.

Portkodsfördess entre. Tillgång till cykelrum, barnvagnsrum och grovsoprum. Det finns tillgång till vindsförråd.

Möjlighet att köpa till delar av inredningen så som säng, skrivbord, mattor, matbord, bokylla, hallspegel och gardiner för ca 20 000 kr.
Kök Kök i rostfritt (2013) med vitvaror från Siemens. Kyl med frysfack (2013), Ugn med pyrolysfunktion (2014), Helt ny induktionshäll (2019), köksfläkt i rostfritt (2013), mikrovågsugn (2013). Helt ny bänkskiva i ek (2019). Köket är i så gott som nyskick.
Badrum/WC Badrum i retrostil. Nyare utrustning från Svedbergs och Gustavsberg - badkar, dusch, WC, handfat och spegelskåp (2013).
Klinker på golvet och kaklade väggar. Badrummet är stambytt.
Tvätt Modern och fullt utrustad tvättstuga i källarplan

Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 11 av 14 (med hiss)
Ekonomi Andelstal 0,656%
Avgift 2 175 kr värme och vatten ingår i avgiften
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt om bostaden Välkommen till en välplanerade etta med milsvid utsikt precis intill Farsta Centrum - En bostad som erbjuder hög standard, hög servicenivå och bra kommunikationer med ca 300 m till tunnelbana.

Lägenheten disponeras optimalt och inrymmer goda förvaringsmöjligheter, praktiskt avgränsad sovalkov med plats för stor kontinentalsäng och hall med säkerhetsdörr och porttelefon. Badrummet är ytskiktsrenoverat och inrymmer takdusch med badkar. Ljust och stort allrum med plats för matbord, fåtöljer, bokhylla, skrivbord. Köket är i rostfritt, med vitvaror från Siemens- inbyggd kyl med frysfack, induktionshäll, ugn med pyrolysfunktion och mikrovågsugn. Genomgående ekgolv i hela lägenheten och slipad sandsten i hall. Lägenheten erbjuder ett högt och insynsskyddat läge elva trappor upp i huset med hiss.

I Farsta bor du attraktivt med närhet till centrum, naturområden, och utmärkt kommunikationer. Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger på promenadavstånd med flertalet badplatser, utegym, promenadstråk och plogade banor för skridskoåkning vintertid. Strax söder om Farsta finner ni Ågesta friluftsområde med motionsspår, skidspår, golfbana och ridhus. Farsta Centrum är mycket populärt med sitt stora utbud av butiker som erbjuder alla tänkbara varor och tjänster man kan behöva. Här finns bl.a. matbutiker, gym, systembolag, apotek, banker, klädbutiker, caféer samt restauranger. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med tunnelbanans gröna linje tar man sig enkelt och bekvämt till Stockholms Central. Med bil tar det cirka 10 minuter via Nynäsvägen till Södermalm med dess shopping och uteliv. Kommunikationerna är bra och vid centrum finns, förutom tunnelbanan, även ett flertal bussar. Dessutom är det gångavstånd till pendeltåg vid Farsta strand.
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Korsö 1 äger ett höghus precis intill Farsta Centrum. I föreningens hus finns 74 bostadslägenheter och i anslutning till huset ett trettiotal parkeringsplatser. Dessutom finns en liten kommersiell lokal i bottenvåningen, en frisörsalong.

Huset var med sina 45 meter bland Stockholms tolv högsta byggnader när det uppfördes 1960. Sedan dess har det som bekant byggts en del andra höga hus och numera hamnar Storforsplan 5 först på plats nummer 32 på listan över de högsta husen i huvudstaden.

Lägenheterna från den här perioden, skiftet mellan 50- och 60-talet, är ofta precis som de i Korsös hus välplanerade och byggda med mycket stor omsorg. Huset är riktat av arkitekten Archibald Frid. Han har ritat sammanlagt närmare ett 100-tal hus i och omkring  Stockholm, men också hus i till exempel Strängnäs, Falun och Mariefred. I dag brukar man beskriva Archibald Frid som en av Sveriges ledande funktionalistiska arkitekter.

Bostadsrättsföreningen Korsö förvärvade huset i slutet av januari 2008. Marken upplåts till föreningen med tomträtt.

Förvaltningen av fastigheten sköts idag, till största delen, av Riksbyggen.

För mer info; www.korso1.bostadsratterna.se
Kostnader kr/år
El 1600 kr
Försäkring 1900 kr
Försäkringsbolag Folksam

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning
Viktig info spekulant
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt och felansvar vid köp av bostadsrätt Utgångsläget är att du köper bostadsrätten i befintligt skick och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

Välkommen att ta kontakt för visning.
Ägaren John Steding hanterar visningar och svarar på detaljfrågor Mejla eller ring 073-358 05 70
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 225 000 kr Acceptpris

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren John Steding hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, 073-358 05 70 eller mejla.

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Partners