Privatmäklaren

Privatmäklaren

Långängen 13B
Centrala Hisingen

Pris 2 490 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/10460

Fin 3:a i Hisings Backa

Beskrivning Välkommen till denna 61 kvm stora tvåa med balkong i soligt läge. Toppläge - endast minuter ifrån Backaplan & centrala Gbg. Bredband ingår i avgiften.
Kommun Göteborg
Pris 2 490 000 kr eller högstbjudande
Boendeform Lägenhet
Rum 2 + kök
Boarea 61 m2
Våning 3 av 4 (med hiss)
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5 356 kr värme, vatten, kabeltv och bredband ingår i avgiften
Byggår 1984
Förening Brf Långängen 13
Tillträde Enligt överenskommelse
Energiprestanda 168 kWh/m² och år

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter  i flertalet garderober. Väggarna är målade och golvet är ekparkett.

Sovrummet är rymligt med gott om plats för såväl säng som sängbord. Väggarna är tapetserade och golvet är ekparkett. Bra förvaringsmöjligheter via garderobsvägg. Lugnt, tyst läge mot innergården.

Från sovrummet nås den stora balkongen belägen i soligt västerläge med sol hela eftermiddagen/kvällen. Här finns gott om plats för utemöbler.

Vardagsrummet ger härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Rummet är rymligt med plats för både soffgrupp och matbord. Väggarna är vita i kombination med mörk fondtapet.
Kök Funktionellt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Gott om plats för matbord vid fönstret. Generöst ljusinflöde tack vara fönster och fransk balkong. Vita snickerier och kakel ovanför arbetsbänken. Maskinparken består av kyl/frys, ugn, häll, fläkt, samt diskmaskin. Kyl och frys är från 2017. Golv i ekparkett och väggarna är vita.
Badrum/WC Badrummet har kaklade vita väggar och våtrumsmatta på golvet. Utrustningen består av badkar, wc, nytt handfat samt badrumsspegel och handdukstork.
Tvätt På källarplan finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkrum.
Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 3 av 4 (med hiss)
Ekonomi Andelstal 5,12099%
Avgift 5 356 kr värme, vatten, kabeltv och bredband ingår i avgiften
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt om bostaden Lägenheten ligger på centrala Hisingen, som är Göteborgs mest expansiva område just nu. Det tar bara någon minut att promenera till Vågmästareplatsen där det finns goda kommunikationsmöjligheter. Härifrån går 4 spårvagnslinjer och 13 busslinjer.
Dessutom så finns det gott om service i området så som bibliotek, tandvård, vårdcentral och gym för att nämna några.
Lägenheten ligger också på promenadavstånd till Backaplan och Wieselgrensplatsen där det finns gott om restauranger, caféer, mataffärer och shopping.
I närheten finns också flertalet förskolor, skolor och lekplatser.

Övriga utrymmen:
Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och även ett torkrum. Tillgång till ett rymligt cykelförråd. Till lägenheten hör dessutom ett eget förråd på ca 7 kvm.

Parkering:
Föreningen har inte några egna parkeringsplatser. Boendeparkeringen gäller utmed närliggande gator.
Allmänt om föreningen Brf Långängen består av 22 lägenheter varav två upplåts med hyresrätt samt en hyreslokal. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg Kvillebäcken 4:12 med adressen Långängen 13 A-B. Flerbostadshuset är byggt år 1984 i fyra våningar med 22 lägenheter samt en lokal. Totalytan är 1402 kvm.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2018 byttes samtliga fönser och balkong dörrar
2014 byttes samtliga porttelefoner och föreningen grupp anslöt alla till Bredbandsbolaget.
2013 byggt ny dagvattenavrinning utanför  lokalen, renoverat räcken och staket samt målat golv i trapphus på källarplan.
2012 renoverat hissar samtidigt fräschades gården upp och en ny tvättmaskin installerades.
2010 fräschades källaren upp samtidigt gjordes nytt torkrum.

Föreningen har under senare år renoverat värmesystemet (byte av expansionskärl). Säkerhetsdörrar har installerats. Finansierat genom del obligatorisk tillägg på avgiften, detta tilläg betalas fram till 2026.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan. Planerat underhåll de närmsta åren är målning av tak.

Ekonomi:
Föreningen ändrade senast avgiften 2014 när den sänktes med 5,5%. Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.

Avgiften:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bredband 100 Mbit.

Kabel TV/Bredband:
Kabel-tv genom Com Hem, fiber via Bredbandsbolaget. Basutbudet ingår i avgiften.

Fastigheten är gruppansluten till bredband 100mbit från bredbandsbolaget vilket faktureras på hyresavin med 165kr/mån. Detta innebär att de boende har ett fördelaktigt pris som ingår i avgiften. Man kan inte välja bort bredbandet.

Andrahandsuthyrning:
Varje andrahandsuthyrning kräver styrelsens godkännande, även kortsiktiga uthyrningar av bostadsrätten.

Juridisk person:
Beviljas ej medlemskap i föreningen.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Förvaltare:
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Övrigt:
Medlemmarna sköter städningen av trappuppgångarna. Skötsel av gräsmattor och snöskottningen sköts externt. 1 - 2 städdagar anordnas varje år.

Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift betalas av köparen. Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp, pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp.
Vägbeskrivning
Från Vågmästare platsen, promenera förbi Saluhallen tills du kommer till Sannegårdens pizzera, till vänster om pizzerian har du ingången till innergården.
Kostnader kr/år
El 3000 kr
Försäkring 1200 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkringar

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Stadgar
10460_Energideklaration_Lan...
Årsredovisning
Viktig info spekulant
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt och felansvar vid köp av bostadsrätt Utgångsläget är att du köper bostadsrätten i befintligt skick och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

sön 9 jun, 11:00 - 12:00
mån 10 jun, 18:00 - 19:00
lör 15 jun, 11:00 - 12:00

För mer information och visning kontakta ägarens representant Malco Monge - 070-786 02 96

Mejla eller ring 070-786 02 96
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 490 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Partners