Privatmäklaren

Privatmäklaren

Tätorpsvägen 3 A
Naturskönt nära till Nackareservatet o Flatenbadet

Pris 2 500 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/3668

Tätorpsvägen 3A, 3 tr

Beskrivning Prissänkt etagelägenhet med visst renoveringsbehov, utsikt över skogen i naturskönt område. Granne med Nacka reservatet för sköna promenader. Goda förbindelser med buss och tunnelbana till city. P-plats i garagehus finns att hyra. Nära till Konsum och ICA. Barnvänligt område.
Kommun Stockholm
Pris 2 500 000 kr eller högstbjudande
Boendeform Lägenhet
Rum 3 + kök
Boarea 92 m2
Våning 3 av 3 (med hiss)
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5 647 kr värme, vatten, kabeltv och bredband, samt tvättstuga och föreningslokal ingår i avgiften
Byggår 1989
Förening BRF Pungpinan
Tillträde Enligt överenskommelse
Energiprestanda 145 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energiklassser

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Huset är byggt i sten. Samtliga rum utom bad och förråd (KLK) har parkett på golvet. Korkmatta i KLK 1,2 och 3. Balkongen har utsikt mot innergården och eget glastak och kvällssol. Balkongen har golv av betong. Balkongdörren är sliten och kan med fördel bytas ut. Belysning i Vardagsrummets tak, plan 1, fungerar ej (2 st) - Övriga vägguttag i rummet ok. Golvvärme (termostat) och vedspis finns på plan 2 för kalla vinterkvällar. Spisen är f n avställd, men kan enkelt aktiveras med ett brev till den lokala brandskyddsmyndigheten. Efter inspektion av sotare (2016) framkom det att skorstenen är rostig på insidan då fel kåpa använts på toppen och regnvatten läckt in i röret. Kåpan är bytt. Skorstenen, taket (och kåpan) är föreningens ansvar, men det kan vara bra att känna till om spisen ska öppnas för eldning. Ett droppläckage från taket upptäcktes strax efter inflyttningen (2014). Läckaget lagades av föreningen, som samtidigt passade på att ordna fasaden under golvet. Delar av parketten vid spisen är fortfarande slitet och kan med fördel bytas ut.

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr (2018).

Lägenheten har många fina kvaliteter med fin utsikt och sol både åt öster över skogen (morgon) samt mot innergården (kväll). Närheten till city (t-bana + direktbuss på morgonen) ökar attraktiviteten. En del renoveringsarbete återstår dock. Lgh är därför prissänkt. För rätt köpare kan denna lgh bli både ett drömboende samt en god investering.
Kök Kyl/Frys är bytt 2018 och är endast delvis integrerat. Blandaren byttes i 2018. Panelerna ovanför skåpen visade sig vara lösa vid genomgången av lgh (2018) och är därför borttagna (se bilder). Delar av parketten är sliten och kan med fördel bytas ut. Diskbänken är sliten och behövs bytas på sikt. Diskmaskinen fungerar ej.
Badrum/WC Badrummet är helkaklat och i gott skick. Golvvärme finns (el). Badkaret är borttaget och ersatt av dusch, vilket ger bättre utrymme. Tvättmaskin och termostat (golvvärme) är bytt 2018.
Tvätt Föreningen har en tvättstuga i bottenvåningen som kan bokas efter behov. Annars egen tvättmaskin i lgh (badrum).
Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 3 av 3 (med hiss)
Ekonomi Andelstal 4,302%
Avgift 5 647 kr värme, vatten, kabeltv och bredband, samt tvättstuga och föreningslokal ingår i avgiften
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt om bostaden Bostaden har genomgått en översyn i 2018, där en del punkter har åtgärdats (se beskrivning under interiör). En del återstår dock att göra. Lgh är därför prissänkt. Lgh är uppdelad i ett övre och ett undre plan vilket ger bra utrymmen för en småbarnsfamilj, såväl som för äldre par. Lgh kan också med fördel användas av singel eller par i karriären med arbete i city då kommunikationerna är mkt goda. Det stora sovrummet på övervåningen har österläge med morgonsol och balkongen på den undre våningen har västerläge med kvällssol. Bredband och Kabel-TV är installerat. Bredbandet är inkluderat i avgiften.

Tyresövägen ger goda kommunikationsmöjligheter åt båda håll. Centrala Stockholm kan nås med bil på ca fem till tio min. Kollektivt ca 15 - 20 min. Något längre under rusningstid.

Läget har goda förbindelser genom buss eller tunnelbana till Gullmarsplan. På vardagsmorgnarna går direktbussar till Stockholm C från Norra Sköndal.

Det finns ett flertal dagis och skolor i närheten. Området är mycket naturskönt och promenadvänligt.

Skogen ligger bakom hörnet och kan nås med en kort promenad. Gott om stigar och stråk. Det populära Flatenbadet kan på sommarhalvåret nås med buss eller en kort promenad. Nacka-reservatet ligger ett stenkast bort. Farsta C kan nås genom att åka buss eller en längre promenad. Tyresö C kan nås med buss.
Allmänt om föreningen Föreningen bildades år 1989, som ingår i Jubileumshusens samfällighetsförening.

Antal lägenheter: 22. Antal lokaler: 2. Föreningen förvärvade fastigheten sommaren 1989 och fastigheten består av 2 flerbostadshus (Tätorpsvägen 3 A och 3 B) med total bostadsyta om 2233 kvm.

Föreningen förfogar över en föreningslokal som kan bokas separat.

Det finns också ett cykelförråd i bottenplan på 3 B samt ett i garagehuset.

Avgiftssänkningar:
Föreningen har sänkt månadsavgiften i två omgångar med 10 % per gång.

Avgiftshöjningar:
Föreningen kan komma att höja månadsavgiften de kommande åren beroende på ränteläget.

Föreningen saknar egen hemsida. För mer information om föreningen besök jubileumshusens hemsida: www.jubileumshusen.se
Vägbeskrivning
Bil mot Norra Sköndal: Sväng av mot Flatenbadet, fortsätt fram, sväng av mot Skarpnäck, parkera. Tunnelbana till Skarpnäck: Gå till vänster efter uppgången. Fortsätt sedan rakt fram, förbi konsum, över lekplanen, över kullen, förbi dagiset, till höger och fram till bågen. Buss 816 till Skarpnäcks gård: Rakt fram, till vänster på övergångsstället och förbi garagebyggnaden, in i porten i hörnet.
Driftskostnader kr/år
El 6000 kr
Försäkring 1400 kr
Försäkringsbolag Trygg-Hansa
Kommentar till driftskostnader Golvvärme i badrum och på övervåning medför uppskattningsvis ca 1000 kr/mån i merkostnad beroende på bruk.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning
Viktig info spekulant
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt och felansvar vid köp av bostadsrätt Utgångsläget är att du köper bostadsrätten i befintligt skick och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

Ring för visning.

Ägarens juridiska ombud Anders Lindgren hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, Mejla eller ring 070-879 79 59
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 500 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Partners