Privatmäklaren

Privatmäklaren

Banérgatan 3B
Kåbo

Pris 2 900 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud: 3 050 000 kr
Direktlänk www.pm.se/11590

Underbar gaveltrea mot tre väderstreck med balkong

Beskrivning Välkommen till en fantastiskt inbjudande gaveltrea i det idylliska Kåbo! Med fönster i tre väderstreck, balkong, fungerande öppen spis och genomgående ekparkett i alla rum är denna stilfullt renoverade trea en pärla. Universitetet och Akademiska sjukhuset ligger om hörnet.
Kommun Uppsala
Pris 2 900 000 kr eller högstbjudande
Boendeform Lägenhet
Rum 3 + kök
Boarea 66,5 m2
Våning 3 av 3 (ingen hiss)
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3 998 kr värme, vatten och kabeltv, samt Bruk av tvättstuga. ingår i avgiften
Byggår 1946
Förening Karl II
Tillträde 1 december 2019
Energiprestanda 145 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energideklarationer

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt ENTRÉ
 
Här kommer du direkt in i den inbjudande lägenheten som renoverades 2012–2014. Entrén med garderob och bänk och skåp och ansluter direkt till WC, sovrum 1, vardagsrum och kök. Istället för en mörk korridor möts du genast i entrén av ett ljusflöde från tre olika väderstreck!
 
Färgerna är vitt tak med ljusgrå väggar, som är gemensamt för entré och vardagsrum. Hela lägenheten har genomgående äkta ekparkett (3 mm ek, slipbar, med underliggande ljuddämpande 5 mm skiva Logoclic XPS Maxima med mycket hög rumsljuddämpning).
 
I samband med renoveringen utbyttes alla elavbrytare och eluttag till högkvalitativa svarta Schneider Renova. 2019 installerades ett eluttag för Wi-Fi-routern.

Garderoben ingår i köpet.

 
SOVRUM 1
 
En diskret gråvit tapet ger sovrummet en ombonad känsla. Även här har vi ekparkett. Fönster mot den lugna Banérgatan. Alla fönster är treglasfönster för god ljud- och värmeisolering. I samband med renoveringen lades gipsskivor på väggen mot grannlägenheten för extra ljudisolering.
 
Här finns en rymlig inbyggd garderob på 5,8 m³ med skjutdörrar (kan nedmonteras om hellre ett riktigt stort  sovrum önskas).
 
Likasom det andra sovrummet är även detta sovrum utan insyn.
 

SOVRUM 2
 
En diskret gråvitrandig tapet på väggarna och ekparkett på golvet. Sovrum 2 är något mindre än sovrum 1 och fungerar även utmärkt som arbetsrum eller gästrum. Fönstret vetter mot den fina trädgården och är likasom sovrum 1 helt utan insyn och utan vägg till någon annan lägenhet. Nuvarande ägare använder rummet som arbetsrum och gästrum.
 

VARDAGSRUM OCH MATRUM
 
Det rymliga vardagsrummet har ljusgråmålade väggar och ekparkett som fortsätter ut i entrén. Delen med ett halvt burspråk rymmer utmärkt både matbord för sex–åtta personer och ett stort vitrinskåp, en skänk eller en s.k. buffé. Den fungerande öppna spisen delar rummet i två delar där ”matsalen” är den ena och ”soffdelen” den andra. Här ryms en soffa för tre–fyra personer, alternativt en tvåpersoners soffa och en–två fåtöljer. Fönstret vetter mot den lugna Banérgatan. Från vardagsrummet når man balkongen.

Vardagsrummet präglas av ljus från tre väderstreck och ger utrymmet en fantastisk känsla. Om solen inte värmer alla vinterdagar ger den öppna spisen både värme och ljus. Spisen har regelbundet inspekterats och fungerar.

Alla fönster i alla rum har vackra fönsterbräden av grön marmorliknande sten. I samband med renoveringen fick alla rum likadana tidsenliga golvlister. Dörrhandtagen med ekdetalj från 40-talet bevarades. Några lösa eller övermålade elledningar finner man inte i denna omsorgsfullt renoverade lägenhet.
 

BALKONG
 
Från vardagsrummet når man den soliga balkongen som vetter mot sydost mot den lugna Banérgatan. Här finns rum för ett litet bord och två stolar och sol från gryning till tidig eftermiddag. Vill man njuta av kvällssolen utomhus kan man förflytta sig till någon av sittgrupperna i trädgården.
Kök Köket är en av denna bostads höjdpunkter: ljust, snyggt och välplanerat. Här trivs man! De högkvalitativa köksskåpen från HTH är perfekt planerade och erbjuder rikligt med förvaring från golv till tak. Torkskåpet är ett exempel på en praktisk uppgradering. Placeringen av alla skåp och vitvaror är väl genomtänkta. Den inbyggda mikrovågsugnen har ugns- och krispfunktion, varmluftsugnen automatiska program, induktionshällen, under en kolfilterfläkt, har timer och diskmaskinen har torkfunktion – allt sådant som underlättar både dagliga sysslor och matlagning. Den kombinerade kylen och frysen har ett antibakteriellt filter som förhindrar mögel. Alla vitvaror är från Whirlpool och flera steg vassare än basmodellerna. Ny vattenkran augusti 2019. Bänkskiva av gedigen oljad ek (slipbar).
Badrum/WC Från entrén når man badrummet som har handfat, wc, dusch och ett inbyggt spegelskåp. El- och vattenanslutningarna är redo för att koppla in en tvättmaskin i hörnet mellan handfatet och bortre väggen, om man inte vill använda den utmärkta tvättstugan i källaren. Taket är vitmålat, väggarna beklädda med gråmålade kakel och golvet med vita kakel med grå fogar. Ny toalett augusti 2019.
Tvätt I badrummet finns plats för tvättmaskin och torktumlare. Anslutning finns för el, till- och frånvatten. Bara att koppla in! I två av de tre husen finns därtill tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och maskinellt kondensatortorkrum. Fritt bruk av dessa ingår i månadsavgiften. Reservering av tvättid sker på lista vid tvättstugorna. Den större tvättstugan är belägen i källaren till huset för den aktuella lägenheten.
Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 3 av 3 (ingen hiss)
Ekonomi Andelstal 0,03%
Avgift 3 998 kr värme, vatten och kabeltv, samt Bruk av tvättstuga. ingår i avgiften
Tillträde 1 december 2019
Allmänt om bostaden Generös takhöjd i lägenheten: 2,7 meter.

Lägenheten renoverades 2012–2014. Köket förnyades helt och hållet och högkvalitativa köksskåp från HTH installerades.
Alla ytskikt i lägenheten förnyades: genomgående ekparkett i alla rum (3 mm slipbar), med ektrösklar och med ljudisolerande underlag (Logoclic XPS Maxima med mycket hög rumsljuddämpning); vitmålat tak i alla rum, gråmålade väggar i entré och vardagsrum, gråvitmönstrad tapet i sovrum 1 och gråvitrandig tapet i sovrum 2, handtryckt specialtapet som accent i köket som i övrigt är vitmålat; gråmålade kakel i badrummet.
De ursprunliga inbyggda garderoberna togs bort för rymligare kök och entré.
Nya vita spjälgardiner i alla fönster.
Lägenheten fick nya snyggare golvlister, alla eluttag och avbrytare förnyades till Schneider Renova och entrén fick ett nytt uttag för Wi-Fi-routern.
Lägenhetens skick har därefter upprätthållits så att den framstår som nyrenoverad.
Ny kökskran 2019, ny wc-stol 2019.
Allmänt om föreningen Föreningen har en utmärkt ekonomi. Årsavgiften har inte höjts de senaste åren och inga planer finns på att höja årsavgiften.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2050.
Underhållsplanen uppdaterades 2018.
Följande underhåll har utförts de senaste åren
Uppförande av anläggning för källsortering (brännbart, kompost, papper, papp, plast, färgat glas, ofärgat glas och metall) 2018
Byte av belysning i trapphus 2018
Tilläggsisolering av vindar 2017
Reparation av skyddsrummen 2014
Målning av fönster, entré portar, källardörrar och balkongräcken 2011–2012
Renovering av garageportar 2011
Byte av värmeväxlare 2011
Fasadrenovering och renovering av takfot 2010–2011
Installation av extra isolerglas i fönstren 2009–2010
Målning av trappuppgångar 2008
Installation av kodlås 2008
Byte av tamburdörrar 2008
Målning av fönster och byte av tätningslister 2005
Rörstambyte 2000
Renovering av balkonger 1996
Renovering av öppna spisar 1995
Elstambyte 1993
Renovering av fönster 1993
Kulvertbyte 1988
Omputsning av fasad 1985
Planerat underhåll
Översyn värmesystemet planeras 2020 (installation av individuella termostatventiler); kostnaden ska inte påverka avgiften.
En upprustning av trädgårdens sittgrupper samt några planteringar m.m. 2020 (påverkar inte avgiften).
Kostnader kr/år
El 4200 kr
Försäkring 454 kr
Försäkringsbolag If
Kommentar till driftskostnader Den boende tecknar eget elavtal och mätaren avläses individuellt och direkt av elbolaget. Försäkring tecknas likaså individuellt. Summorna enligt nuvarande boende räknat för 2 pers

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Stadgar
Årsredovisning
Energideklaration
Ordningsregler
Viktig info spekulant
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt och felansvar vid köp av bostadsrätt Utgångsläget är att du köper bostadsrätten i befintligt skick och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

Inga visningstider inlagda.

Ägaren Mika Hietanen hanterar visningar och svarar på detaljfrågor.
Mejla eller ring 079-332 03 03
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 900 000 kr eller högstbjudande

Budgivning pågår.

3 050 000 kr Högsta bud

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Carl Troedsson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 01

Kontakta mäklaren

Partners