Vibyholmsvägen 18
Örby Slott

Pris 3 400 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/13195

NYRENOVERAD GAVELLÄGENHET MED BALKONG I SÖDERLÄGE

Beskrivning Välkommen till en välplanerad och härlig 3:a om 68 kvm. Underbara sociala ytor med öppet mellan kök och vardagsrum samt utgång till fin balkong i söderläge, sol under hela dagen.

Lugnt och fint område med mycket grönska. Vackra Örby Slottspark ligger endast ett stenkast bort. Mycket bra kommunikationer med bussar till flera knutpunkter sam promenad och cykelavstånd till Älvsjö station med pendeltåg och eventuellt tunnelbanestation. Belägen i stor gammal HSB-förening. Mycket välskött med låg belåning och där föreningen äger marken.

Kabel TV: Comhem levererar ett grundutbud till alla lägenheter (ca 10 kanaler) därutöver kan avtal tecknas med Comhem för att få tillgång till deras digitala utbud.
Kommun Stockholm
Område Örby Slott
Pris 3 400 000 kr eller högstbjudande
Avgift 3 706 kr värme, vatten och kabeltv ingår i avgiften
Rum 3 + kök
Boarea 68 m2
Våning 2 av 3 (ingen hiss)
Boendeform Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Förening HSB BRF Örby Slott
Tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse

Mäklare

Victor Smångs

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 06

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rum
Vardagsrum Stort och luftigt vardagsrum som ligger mot köket med en öppen planlösning. Fint ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och glasad balkongdörr. Underbart med den öppna planlösningen som inbjuder till socialt umgänge. Vardagsrumsdelen inrymmer rejäl soffgrupp och stor matplatsdel som får plats med mellan kök och vardagsrummet. Här får riktigt stora sällskap plats. Utgång till den fina balkongen i bästa solläge. Här kan man njuta av solen under hela dagen.
Kök Köket är hjärtat i lägenheten och detta är smakfullt renoverat med köksbänk i natursten och vita skåp. Maskinell utrustning i form av inbyggnadsugn, mikrovågsugn, keramikplatta, diskmaskin samt kyl & frys. Golv med golvvärme och klinker i grå toner.
Badrum Med helkaklade vita väggar och klinkergolv i grå toner. Här har man dusch, WC, handfat med spegelskåp ovan, handdukstork på väggen samt golvvärme. Snyggt och fräscht med allt man behöver!
Sovrum 1 Ingång från hall till detta större sovrum med plats för dubbelsäng, byrå eller skrivbord, och förvaring i inbyggd garderob. Morgonsolen.
Sovrum 2 Sovrum med plats för sängbord, garderob och skrivbord. Rummet ligger i samma fina läge som sovrum 1. Sovrummen ligger på vardera sida om badrummet.
Förråd Till lägenheten finns 3 förråd i källaren, ett vanligt förråd, ett linneförråd och ett matkällarförråd.
Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 2 av 3 (ingen hiss)
Ekonomi Andelstal 0,37764%
Avgift 3 706 kr värme, vatten och kabeltv ingår i avgiften
Tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse
Allmänt om bostaden Lägenhet har renoverats löpande mellan 2017 och 2021.
Byggnad
Byggår 1949-50
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Internet Ethernet uttag finns i varje lägenhet och avtal kan tecknas med Telenor/Bredbandsbolaget eller Comhem.
Fönster 2+1 glasfönster
Energiprestanda, primärenergital 145 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energideklarationer
Om föreningen
Föreningen omfattar 275 bostadsrätter. I föreningen finns även 4 affärslokaler. Föreningen köpte fastigheterna i samband med byggnationen och äger marken (ej någon tomträttsavgäld).

Juridisk person godkännes ej. Delat ägande accepteras.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är ca 300 kr/hushåll. Ansökan görs hos på HSB på https://blimedlem.hsb.se

Besök gärna föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/stockholm/orbyslott

Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes med 3% från och med 2021-01-01 (Kontrollerat 2021-04-29)

Föreningens planerade och utförda renoveringar
Utförda renoveringar/underhåll:
2020 Fönsterbyte färdigställt. Slutbesiktning utförs 2021-01-20 (Godkänt)
2008 Undercentral till fjärrvärme utbytt
2002 Fjärrvärme installerat
1997-98 Balkongrenovering
1995 Fönsterrenovering
1995 Målning av trappuppgångar
1992-94 Samtliga V/A-stammar i kök/badrum byttes. I samband med detta renoverades kök och badrum.
1980-90 Renovering av tak. Översyn 2012.
Samtliga fastigheters fasader har renoverats. Den sista fasadrenoveringen färdigställdes under sommaren 2006. Även el-stigarna är bytta i samtliga fastigheter.

Kommande/pågående renoveringar/underhåll (Information från föreningen 2021-04-29):
Föreningen följer underhållsplan med belysning och dränering runt fastigheterna. Största delen av husen är redan klara.

Bredband:
Ethernet uttag finns i varje lägenhet och avtal kan tecknas med Telenor/Bredbandsbolaget eller Comhem.

Kabel TV:
Comhem levererar ett grundutbud till alla lägenheter (ca 10 kanaler) därutöver kan avtal tecknas med Comhem för att få tillgång till deras digitala utbud. Det finns även möjlighet att teckna avtal för bredband via Comhem.

Obs! Eftersom Comhem tagit bort detta, finns nu ingen möjlighet att se TV analogt. Krävs digitalbox om man inte har en TV, där  detta redan är möjligt.

Bastu:
I föreningen finns en gemensam bastu som medlemmarna har möjlighet att boka.

Föreninglokal:
I lokalen (Vibyholmsvägen 14, gaveln) finns ett litet kök samt ett rum med plats för ca 20-30 personer.

Gym/styrkelokal:
Det finns Gymlokal. Separat styrkegym finns i anslutning till bastun.

I källaren på husen finns lägenheternas förråd, vanligen 3 st. per lägenhet.

Föreningen har flera parkeringsplatser som medlemmarna kan hyra (250 kr/mån).
Områdesbeskrivning
Trivsamma och attraktiva Örby andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms Söderort och Örby slott byggdes redan i mitten av 1600-talet. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer, vilka lät uppföra hus med varierande storlekar och former.

Skolor och Barnomsorg
Det finns flera bra förskolor och skolor i närområdet. Närmaste förskolor är Sjöstjärnan, Äppelängen och Sylvester. Därutöver finns även Familjekooperativet Sture och förskolan Vingåkersvägen m.fl. Närmaste skola är Sjöängsskolan (åk 0-9), men även Örbyskolan (åk 0-6) och Sturebyskolan (åk 0-9) finns inom gångavstånd. För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se. Därutöver finns Örby fritidsgård med organiserad fritidsverksamhet för ungdomar på kvällstid i Örby Centrum.

Natur och rekreation
I Örby Slott finns flera parker och grönområden. Lägenheten har utsikt över både föreningens egen innergård samt trevliga Örby Slottspark, perfekt för lek och rekreation. I övrigt finns plaskdamm, flera lekplatser, grönområden och bollplaner. På cykelavstånd ligger Älvsjöbadet, ett av Stockholms äldsta utomhusbad, och Älvsjöskogens naturreservat med elljusspår utegym och orientering. Genom idrottsklubben Örby IS kan man spela fotboll och innebandy.
Kommunikationer
Örby slott kännetecknas av utmärkta kommunikationer med framförallt bussar och närhet till pendeltåg. Endast någon minut från lägenheten vid Örbyslotts busshållplats trafikerar buss 165 (Liljeholmen-Högdalen- Farsta) och buss 144 (Gullmarsplan-Älvsjö-Fruängen). Ett flertal ytterligare bussar (163, 173 och nattbuss 791) trafikerar Juliaborgs busshållplats nere på Huddingevägen. Till Älvsjö station är det en ca 15 minuter lång promenad eller 5 minuter med buss. Pendeltåget tar dig från Älvsjö direkt till Stockholms central på endast 9 minuter eller vidare till Arlanda flygplats och Uppsala.

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö

En ny tunnelbanelinje planeras byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den nya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Första spadtaget planeras tas år 2022 och sträckan planeras öppnas för trafik år 2035.
Kostnader kr/år
El 3500 kr
Försäkring 1500 kr
Övrigt 3800 kr
Kommentar till driftskostnader Övriga driftkostnader = Internet abonnemang (år)

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Årsredovisning 2019
Stadgar Örby Slott 2020
Energideklaration
Viktig info spekulant
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt och felansvar vid köp av bostadsrätt Utgångsläget är att du köper bostadsrätten i befintligt skick och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

mån 14 jun, 18:00 - 19:00
Anmälan krävs.
Ägaren Patricia Paredes Flores hanterar visningar och svarar på detaljfrågor Mejla eller ring 0707786224
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

3 400 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren Patricia Paredes Flores hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, 0707786224 eller mejla.

Ring oss på Privatmäklaren 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Victor Smångs

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 06

Kontakta mäklaren

Partners