Bostadsfotografering

Bilder - viktigast i bostadsannonsen

Bilderna på bostaden är viktigare än du tror. Ett par välkomponerade bilder kan göra den stora skillnaden gällande om du får spekulanter på ditt objekt eller inte. Tänk bara på hur du själv agerar du då är ute på Internet och tittar på bostadsannonser. Visst kollar även du på bilderna före du läser igenom objektets beskrivande text?

Bilderna är så pass viktiga att vi valt att skicka hem en proffsfotograf till alla våra kunder, det ingår i vårt fasta arvode! Vi är ensamma i Sverige att göra det här som nätmäklare, men det är väldigt viktigt för det ökar chanserna för er att få ett högt försäljningspris.

För dig som använder vår Prova-på-tjänst

Tänk på att bilderna i bostadsannonsen ofta kan vara viktigare än den mest säljande beskrivningen. Så lägg mycket tid på fotograferingen när ni gör detta själva.

Genom bilderna förmedlas känslor och intryck som är svåra att få fram i en objektbeskrivning. Även om din bostad är en riktig pärla och beskrivningen är helt perfekt så kan mörka fotografier som visar upp ett stökigt hem ändå skrämma iväg även den mest luttrade spekulanten.

Ljus

Ljus är A och O när det gäller fotografering. Tänd alla lampor i bostaden - se till att det finns ljus i överflöd. Ett rum som fotograferas med för lite ljus upplevs som mindre än ett som fotograferats med gott om ljus.

Fotografera allra helst under dagen så inte fönstren blir helt svarta - men fotografera inte när solen strålar in eftersom rummen då kommer att bli svarta.

Bäst inomhusbilder får du om du har möjlighet att ställa in lång slutartid på kameran och montera den på ett stativ eller en fast yta.

Exteriör

För exteriörbilderna väljer du helst en solig dag - en blå himmel ger ett betydligt mer säljande fotografi än en grå himmel. Men samma sak som inomhus gäller här - se till att städa upp på tomten först. Ta många bilder om du är osäker och maila alla till oss. Vi hjälper alltid till och redigerar bilderna och väljer ut de bästa.

Med en proffsfotograf kan du känna dig säker på att annonsen kommer beskriva din bostad på bästa tänkbara sätt. En fotograf som är van att ta bilder av bostäder har både utrustning och erfarenhet som är svår att slå när man försöker fotografera själv. Vill du ändå fotografera din bostad själv så har vi samlat några fler tips här:

Bäst inomhusbilder får du om du har möjlighet att ställa in lång slutartid på kameran och montera den på ett stativ eller en fast yta.

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång? Vi ringer dig!

Partners