Utforma bostadsannons

Beskriva lägenheten i annonsen

Ta god tid på dig när du beskriver lägenheten i annonsen. Vad var det du själv gillade med bostaden när du köpte den? Det är viktigt att både beskriva med positiva ord och att hålla sig till verkligheten i beskrivningen.

Om du använder Privatmäklarens mäklartjänst får du hjälp och guidning om vilka uppgifter som behövs.

Basuppgifter
  • Bo- och biarea
  • Antal rum
  • Avgift
  • Driftskostnader (nuvarande ägares ungfärliga kostnader per år för el, hemförsäkring
  • Uppgifter om bostadsrätts föreningen inklusive senaste årsredovisningen och stadgarna
Planritning

Syftet med en planritning är att ge potentiella köpare en ungefärlig uppfattning om hur din lägenhet är planerad. Detta framgår inte alltid genom att endast betrakta bilderna i annonsen. Tänk på att den som tittar på annonsen aldrig varit hemma hos dig. En lägenhets planlösning är en mycket viktig faktor, som kan vara avgörande för om en spekulant i slutändan blir köpare. Du underlättar och ger ett seriöst intryck om du har en fin och tydlig planritning i din annons från början.


I vår Mäklartjänst ingår profesionella planritningar. Du bifogar en planritning av din lägenhet till oss genom att maila till info@pm.se alternativt laddar upp dem direkt när du är inloggad på "Min sida".

Om du inte har någon planritning går det bra att maila oss en planskiss (ni kan själva rita upp en enkel skiss), så ritar vi upp en fin planritning utifrån skissen. Observera att den inte behöver vara skalenlig!

Boarea/Biarea

Då det genom åren förekommit en rad olika standarder för hur en bostad ska mätas (olika mätnormer) kan en lägenhets boarea avvika från mätnuvarande standard (SS21054:2009). Detta förekommer oftare i äldre föreningar.

Eftersom att du som säljare är ansvarig för att korrekt boarea annonseras rekommenderar vi att du, om du är osäker på din lägenhets yta, arrangerar en kontrollmätning av den.

Särskilt i storstäder, där kvadratmeterpriserna är höga, är det extra viktigt att korrekt area uppges i köpehandlingarna.

Läs mer om hur du mäter din bostad

Vill du inte mäta upp på egen hand, kontakta ett besiktningsföretag, de tillhandahåller vanligtvis en uppmätningstjänst.

Annonsera visningstider

Av erfarenhet rekommenderar vi nuförtiden säljare att alltid ha öppna, allmänna visningstider för att få fler spekulanter till sina objekt.

Fördelen med att annonsera öppna visningstider att bara ha privata visningar (”kontakta ägaren för en visning”) är att spekulanter lättare tar sig för att åka och titta om det finns en utsatt tid.

Självklart förekommer det fall då inte spekulanten har möjlighet att komma på utsatt tid, eller så vill hen komma och titta tidigare. Då gäller det att kunna vara lite flexibel så att du får visa upp lägenheten för så många som möjligt!

Sammanfattningsvis
  • Se till att få med all basfakta
  • Skicka in underlag för planskiss till oss
  • Om du är osäker mät upp storleken på lägenheten
  • Annonsera ett par öppna visningstider
  • Kika runt och inspireras av andras annonser

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång? Vi ringer dig!

Partners