Var kan man annonsera

Annonsera hus privat

En utmaning med att annonsera utan fastighetsmäklare är att nå ut med sin annons till alla potentiella köpare. Hemnet, som är den överlägset viktigaste marknadsföringskanalen för bostäder, tillåter endast annonser från registrerade fastighetsmäklare. Men misströsta inte, det finns flera alternativ till Hemnet som blir alltmer uppmärksammade och populära. Och vill du få ut din annons på Hemnet kan du t.ex anlita våra mäklare och sköta visningen själv för att få ett lägre arvode. Läs mer här

Booli

På Booli.se, som är den nästa största webbplatsen för att söka bostäder, kan du annonsera din försäljning genom vår Privattjänst. När du skapar en privatannons hos oss på Privatmäklaren kommer annonsen, förutom att publiceras på vår sida, även ut på Booli.se. Booli har hundratusentals besökare varje vecka!

Läs mer om Booli

För att skapa din annons börjar du med att registrera din annonse hos oss på Privatmäklaren. Därefter publicerar vi din annons på Privatmäklaren och Booli.se!

Läs mer om Privattjänsten

Blocket Bostad

Att annonsera på Blocket Bostad är ytterligare ett alternativ. Blocket är som du säkert känner till Sveriges största köp- och säljmarknad för prylar. Även om Blockets bostadsdel inte längre är så stor som den varit så sker det ändå en del försäljningar den vägen.

Läs mer om Blocket

Sociala medier – gratis och effektivt!

Du som säljare kan med några små enkla medel bidra till att marknadsföra ditt objekt ytterligare. Ju fler som ser att ditt hus är ute till försäljning desto bättre! Detta kräver dock att du är aktiv i sociala medier såsom Facebook och/eller Twitter.

Gör helt enkelt så att du kopierar länken till den färdiga annonsen på vår hemsida och lägger in den i din statusrad på ditt Facebookkonto respektive Twitterkonto. Tryck på enter och vips har du startat spridningen av din annons på Facebook och Twitter - helt gratis!

Självklart får annonsen bättre spridning ju fler “vänner” eller “följare” du har. För att öka spridningen online ytterligare kan du snällt i statusraden, innan eller efter länken, be dina vänner göra samma sak i deras statusrader, då mångdubblas spridningen av din annons! Detta kräver dock att du har väldigt snälla vänner :-)

Förkorta länken

För att på ett effektivt sätt skriva länken till objektet ni vill marknadsföra via sociala medier, lägg till ert objekts idnummer direkt efter vår webbdomän, www.pm.se. För ett objekt med idnummer 3514 blir således länken du skriver in www.pm.se/3514. Ert objekts idnummer hittar ni enkelt på ”Min sida” när ni är inloggad på ert användarkonto hos oss.

Exempel på hur du kan skriva i din Facebook- och/eller Twitterstatus:

Nu säljer vi vårt fina hus: www.pm.se/3514 - Kopiera och publicera länken i ert statusfält och hjälp oss marknadsföra vårt hus på nätet.

Sätt upp lappar i närområdet

En enkel A4 med en fin bild och några korta fakta om bostaden sätter du lämpligen upp i mataffärer i närområdet samt i porten några dagar innan visningen. Det finns ofta anslagstavlor för privat annonsering, sätt upp en säljlapp på sådana annonsplatser. Självklart är det inte dumt att tänka lite extra på att rikta annonseringen med säljlapparna till rätt målgrupp. Säljer ni exempelvis en liten 1:a kan det vara smart att sätta upp en lapp vid universitetet/högskolan etc. Anpassa platsen ni sätter säljlappen på, så att den mest troliga målgruppen spekulanter hittar informationen lätt!

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång? Vi ringer dig!

Partners