Utforma din bostadsannons

Ta god tid på dig när du beskriver huset i annonsen. Vad var det du själv gillade med bostaden när du köpte den? Det är viktigt att både beskriva med positiva ord och att hålla sig till verkligheten i beskrivningen. Genom att lägga upp din bostad i vårt system (här börjar du) får du en bra guide över vilka uppgifter som bör vara med i annonsen.

Tänk på att det kan komma spekulanter som inte känner till området. Beskriv därför även vad som finns i fråga om service och kommunikationer i området.

Privatmäklarens system hjälper dig uforma annonsen

Fördelen med att lägga upp sin annons på Privatmäklaren är att man får en annons som till 100% är anpassad för just bostadsförsäljning. Dessutom kan du enkelt bifoga dokument såsom exempelvis pdf:er för besiktningsprotokoll, energideklaration samt ladda upp obegränsat antal bilder.

Tips - ta fram en planskiss

En planskiss visar hur din bostad är planerad och är en viktig del av en bostadsannons. Utan en planskiss är det svårt för spekulanter att bilda sig en uppfattning om planlösningen passar deras behov.

Boarea och uppmätning

Då det genom åren förekommit en rad olika standarder för hur en bostad ska mätas (olika mätnormer) kan ett hus boarea avvika från mätning enligt nuvarande standard SS21054:2009. Även det faktum att boarean påverkar taxeringsvärdet som tidigare var grunden för fastighetsskatt gör att det är vanligt med felaktiga boareor.. Eftersom att du som säljare är ansvarig för att korrekt boarea annonseras rekommenderar vi att du, om du är osäker på din bostads boarea och biarea, arrangerar en kontrollmätning av den. Särskilt i storstäder, där kvadratmeterpriserna är höga, är det extra viktigt att korrekt area uppges i köpehandlingarna. Ta gärna del av nedanstående material “Så mäter du din bostad”. Vill du inte mäta upp på egen hand, kontakta ett besiktningsföretag, de tillhandahåller vanligtvis en uppmätningstjänst.

Så mäter du din bostad

Annonsera visningstider

Av erfarenhet rekommenderar vi säljare att alltid överväga att ha öppna, allmänna visningstider för att få ut spekulanter till sitt objekt. Fördelen med att annonsera öppna visningstider kontra privata visningar (”kontakta ägaren för en visning”) är att spekulanter lättare tar sig tid att åka och titta om det finns en utsatt tid. Självklart förekommer det fall då inte spekulanten har möjlighet att komma på utsatt tid, eller så vill hen komma och titta tidigare Då gäller det att kunna vara lite flexibel så att du får visa upp lägenheten för så många som möjligt.

Sammanfattning
  • Ta dig tid att leta fram alla viktiga fakta om bostaden
  • Kontrollera bostadsytan vid osäkerhet
  • Bifoga bilder över samtliga rum, ev. balkong, övriga byggnader samt närområdet
  • Tänk på att spekulanter kanske inte känner till området. Beskriv vad som finns i närheten
  • Bifoga planritningar
  • Annonsera öppna (allmänna) visningstider.
  • Kontrollera annonsen noga och leta stavfel etc. Låt även någon annan titta igenom annonsen innan den publiceras

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång? Vi ringer dig!

Partners