Internet dominerar

Tidningsannonser för bostäder

Sedan länge har vi kunnat konstatera att majoriteten av alla bostadsletare söker efter bostäder på Internet. Det är helt enkelt det mest effektiva sättet att snabbt få reda på vad som är till salu var, när det är visning osv. Trots detta väljer många mäklare fortfarande att annonsera i tidningen. Vår åsikt gällande tidningsannonsering är att det kan löna sig för vissa typer av objekt.

När lämpar sig en tidningsannons

Har du en lägenhet eller ett hus som riktar sig till en specifik målgrupp, som konsumerar en speciell tidning? Då kan det vara värt att annonsera i den tidningen.

Ett tydligt exempel är när man skall sälja en lägenhet på bottenplan. En viktig målgrupp för dessa lägenheter är äldre personer. Äldre läser oftare tidningen och använder Internet lite mindre än yngre.

Många mäklare hävdar fortfarande att tidningsannonsen är viktig för alla försäljningar. Detta handlar dock mest om att de vill marknadsföra sig själva och sitt varumärke. Vi rekommenderar tidningsannons när vi tycker att det verkligen tillför något.

Vad kostar det?

Att annonsera i tidning kan vara ganska dyrt. Självklart har olika tidningar olika prissättning. Förvånande nog kan vissa lokaltidningar vara dyrare än exempelvis DN, trots att DN når ut till flera personer. Ytterligare faktorer som påverkar pris är; storleken på annonsen, om den ska vara i färg eller svartvitt, om du behöver hjälp med formgivningen av den etc. Ibland kan en enkel radannons för ett par hundralappar räcka, medans vissa väljer en större annons med både bild och text - för flera tusen kronor.

Tidsaspekten - när skall man annonsera?

Hur tätt inpå visningen ska annonsen vara i tidningen? Svaret på den frågan är att annonsen bör vara med i tidningen bara ett par dagar innan, eller samma dag som visningen äger rum. Detta eftersom tidningen normalt bara läses en gång och sedan kastas.

Vilken information?

Vilken information bör jag ha med i tidningsannonsen? Det beror på hur mycket plats du har för text i annonsen. Självklart måste du ha med bostadens adress, dina kontaktuppgifter, pris, boarea, ev. månadsavgift, ev. våningsplan samt visningsdag. Har du plats för mer info, bifoga en kort beskrivning med viktiga nyckelord om objektet.

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång? Vi ringer dig!

Partners