Så här går det till att sälja med Privatmäklaren

En unik metod

Att sälja med Privatmäklaren innebär ett sambarbete mellan dig som säljare och oss som mäklare. I vår modell gör alla det som de är bäst på:

  • Fotografen fotograferar
  • Du som säljare sköter visningarna och kan svara på detaljfrågor om bostaden och området
  • Din mäklare hos Privatmäklaren sköter all marknadsföring, administration och dokumentation
Du beskriver - vi fotograferar Du skapar ett användarkonto hos Privatmäklaren och beskriver din bostad. När du skapat användarkontot så skickar vi ut ett uppdragsavtal till er (per email eller med vanlig post), som ni sedan skickar tillbaka till oss. Proffsfotografering ingår i mäklartjänsten. Det betyder att en professionell fotograf kommer ut till er och tar bilder av ert försäljningsobjekt. Tillsammans med oss på Privatmäklaren skapar du en professionell annons för din bostad.
Marknadsföring Vi publicerar din bostadsannons på de största marknadsplatserna - Hemnet, Booli, HittaHem och såklart vår egen välbesökta sajt PM.se. Mer än 90% av spekulanterna som är ute och letar ny villa eller lägenhet använder Hemnet, enligt en undersökning från Sifo. Sammantaget blir din annons tillgänglig för flera miljoner besökare varje vecka via dessa kanaler.
Visning När annonsen kommit ut så börjar spekulanter att ringa eller maila. En del ringer till oss och en del ringer direkt till er för att boka tid för visning. Tillsammans administrerar du och din mäklare spekulanterna via ett gemensamt spekulantregister som du når via ditt användarkonto hos oss. Inför visningen postar vi ut visningsmaterial (fina broschyrer tryckta på tryckeri) till er som ni delar ut till spekulanterna på visningen. Frågor om bostaden besvarar du under visningen. Din Mäklare samt Kundtjänst finns på telefon under veckodagarna och är tillgängliga per mail 7 dagar i veckan för att besvara eventuella frågor från dig och dina spekulanter.
Budgivning Din Mäklare hos oss håller i budgivningen för din försäljning. Oftast uppstår en budgivning efter att en öppen visning ägt rum, alltså en visning med flera sällskap närvarande. Alla bud registreras i vårt budgivningssystem, en trygg och effektiv tjänst för budgivning. Du, alla budgivare och din mäklare får SMS och EMAIL för varje nytt bud så att alla vet vad som händer.
Avtal När det finns en vinnare av budgivningen, och köpare samt säljare är överens om pris och tillträde (villkor för affären) tar vi fram alla de handlingar som krävs för att genomföra affären. Din mäklare utformar samtliga individuella avtal åt er och tar hand om allting kring avslutet av affären. Även inför tillträdet är det såklart din mäklare som hjälper till med all dokumentation och lösen av lån. Din mäklare hanterar även handpenningen på ett tryggt och säkert sätt så att både säljare och köpare känner sig trygga.
Tryggt avslut på affären När du bestämt dig för en köpare sköter våra kunniga och trevliga mäklare all dokumentation av affären.
Kom igång för bara 3 500 kr! Vi har delat upp vårt arvode i två delar:
3 500 kr när vi påbörjar förmedlingen i samband med fotografering och annonsering och ytterligare 14 000 kr när affären är klar och ditt objekt är sålt (och bara om det blir sålt).
Totalt arvode är 17 500 kr, oavsett försäljningspris.
* Utöver vårt arvode tar Hemnet ut en avgift enligt denna prislista som de fakturerar direkt till dig som säljare.

Vill du veta mer så ringer du oss på 010-762 62 10 eller lämna dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi dig.

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång?

Påbörja min försäljning nu

Jag har förstått hur det fungerar och vill sätta igång direkt.

Video - Privatmäklarens mäklartjänst

Partners