Så här går det till att sälja med Privatmäklaren

En unik metod

Att sälja med Privatmäklaren innebär ett samarbete mellan dig som säljare och oss som mäklare. I vår modell gör alla det som de är bäst på:

  • Fotografen fotograferar.
  • Du som säljare sköter visningarna och kan svara på detaljfrågor om bostaden och området.
  • Din mäklare hos Privatmäklaren sköter all marknadsföring, administration och dokumentation.
Du beskriver - vi fotograferar Du skapar ett användarkonto hos Privatmäklaren och beskriver din bostad. När du skapat användarkontot så skickar vi ut ett uppdragsavtal till dig (per mejl eller vanlig post), som du sedan skickar tillbaka till oss. Proffsfotografering av din bostad ingår i mäklartjänsten. Tillsammans skapar vi en professionell annons för din bostad.
Marknadsföring Vi publicerar din bostadsannons på de största marknadsplatserna - Hemnet, Booli, HittaHem, Boneo och på PM.se. Hemnet är viktigast. 90% av spekulanterna som letar bostad använder Hemnet (enligt en undersökning från Sifo). Dessa webbplatser har sammantaget flera miljoner besökare varje vecka.
Visning När annonsen publicerats så börjar spekulanter att ringa och mejla. En del ringer till oss och en del ringer direkt till dig för att boka en tid för visning. Tillsammans har du och din mäklare ett gemensamt spekulantregister som du når via ditt användarkonto hos oss. Inför visningen postar vi ut visningsmaterial (broschyrer tryckta på tryckeri) till dig som du delar ut till spekulanterna på visningen. Frågor om bostaden besvarar du under visningen. Din Mäklare och vår kundtjänst finns tillgängliga på telefon och mejl om du eller dina spekulanter har frågor.
Budgivning Din Mäklare hos Privatmäklaren håller i budgivningen. Oftast uppstår en budgivning efter att en öppen visning ägt rum, alltså en visning med flera sällskap närvarande. Alla bud registreras i vårt budgivningssystem, en trygg och effektiv tjänst för budgivning. Du, alla budgivare och din mäklare får sms och mejl för varje nytt bud så att alla hålls informerade.
Kontraktsskrivning När det finns en vinnare av budgivningen och du är överens med en köpare om pris, tillträdesdag (och andra eventuella villkor för affären) så är det dags att skriva kontrakt. Då tar din mäklare fram alla handlingar som krävs för att genomföra affären. Din mäklare utformar samtliga individuella avtal åt er för att affären skall bli bindande. Din mäklare hanterar också handpenningen på ett tryggt och säkert sätt så att både säljare och köpare känner sig trygga. Är det en bostadsrätt som säljs så hjälper vi även till med medlemskapsansökan till bostadsrättsföreningen.
Tillträde Även inför tillträdet är det din mäklare som hjälper till med all dokumentation och kontakt med bankerna. På tillträdesdagen ordnar vi så att eventuella lån blir lösta och resterande pengar betalas till dig .
Kom igång för bara 3 500 kr! Vi har delat upp vårt arvode i två delar:
3 500 kr när vi påbörjar förmedlingen i samband med fotografering och annonsering och ytterligare 14 000 kr när affären är klar och ditt objekt är sålt (och bara om det blir sålt).
Totalt arvode är 17 500 kr, oavsett försäljningspris.
* Utöver vårt arvode tar Hemnet ut en avgift. Avgiften kan du få fram direkt via Hemnets bopriskalkylator.

Vill du veta mer så ringer du oss på 010-762 62 10 eller lämna dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi dig.

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång?

Påbörja min försäljning nu

Jag har förstått hur det fungerar och vill sätta igång direkt.

Video - Privatmäklarens mäklartjänst

Partners