Att sätta ett utgångspris

Sätta rätt utgångspris vid husförsäljning

Konsten att sätta ett lämpligt utgångspris handlar mycket om att samla in information om vad andra hus, vilka liknar ditt, har sålts för på senare tid. Tidigare har det varit svårt att få fram sådan information, men numera finns den tillgänglig via kostnadsfria tjänster på nätet.

Sök huspriser på Booli

Vår favoritkälla till försäljningsstatistik för bostäder på nätet är Booli.se. På Booli.se presenteras slutpriser för fastighetsförsäljningar i hela landet.

Beställ en statistisk värdering

Vi på Privatmäklaren använder statistiska värderingar som underlag när vi diskuterar lämpligt utgångspris med våra säljare. Om du är intresserad av att få en statistisk värdering av din bostad kan du enkelt beställa en sådan här. Gratis värdering av hus

Tips hur du sätter utgångspriset

Tips! Sätt som utgångspris det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja huset för. Sätter du ett utgångspris som ligger på din “drömnivå” är risken stor att du inte får några spekulanter som hör av sig. Det vill du inte riskera. Tänk därför tvärtom och gå ut med det lägsta pris du kan tänka dig att sälja för. Detta ger bäst förutsättningar för att skapa ett stor intresse och få till en budgivning.

Tack vare de tjänster vi rekommenderat ovan bör du få fram ett tillräckligt underlag för att kunna resonera dig fram till ett lämpligt utgångspris. Kolla även vad som ligger ute i området till försäljning just nu.

Bilda dig först en egen uppfattning om priset. Sedan kan du ha en mer givande diskussion med din mäklare hos oss för att bestämma utgångspriset.

Kontakta mig

Vill du veta mer om Privatmäklaren? Vi ringer dig!

Partners