Rätt utgångspris

Sätta rätt utgångspris vid lägenhetsförsäljning

Med dagens transparenta bostadsmarknad finns det gott om underlag för att sätta utgångspris.

Konsten att sätta ett lämpligt utgångspris handlar mycket om att samla in information om vad andra lägenheter, vilka liknar din, har sålts för relativt nyligen. Tidigare har det varit svårt att få fram bra sådan information för bostadsrättsförsäljningar, men numera finns det flera användbara kostnadsfria tjänster på nätet.

Söka lägenhetspriser på Internet

Vår favoritkälla till försäljningsstatistik för bostäder på nätet är Booli.se. Gå in och testa att söka på lägenhetsförsäljningar i ditt närområde hos Booli.se..

Beställ en statistisk värdering

Vi på Privatmäklaren använder statistiska värderingar som underlag när vi diskuterar lämpligt utgångspris med våra säljare. Om du är intresserad av att få en statistisk värdering av din bostad kan du enkelt beställa en sådan här. Gratis värdering av lägenhet

Tips hur du sätter utgångspriset

Tips! Sätt som utgångspris det lägsta pris som du kan tänka dig att sälja lägenheten för. Sätter du ett utgångspris som ligger på din “drömnivå”, är risken stor att du inte får några spekulanter som hör av sig och vill komma och titta. Det vill du absolut inte riskera. Tänk därför tvärtom och gå ut med det lägsta pris du kan tänka dig att sälja på, håll tummarna för att det blir flera intressenter, och slutligen en budgivning.

Tack vare de tjänster vi rekommenderat ovan bör du få fram ett tillräckligt underlag för att kunna resonera dig fram till ett lämpligt utgångspris. Kolla även vad som ligger ute i området till försäljning just nu. Hur är standarden på dessa objekt? Vilket våningsplan ligger objektet på? Utsikt? Balkong eller uteplats? Förening med stabil ekonomi? Dessa är några av de frågor du kan ställa till mäklarna vilka saluför aktuella objekt som är ute till försäljning i ditt närområde och kan fungera som referensobjekt då du ska hitta lämlipt utgångspris till din egen lägenhet.

Kontakta mig

Vill du veta mer om Privatmäklaren? Vi ringer dig!

Partners