Rensa och städa

Förberedelser inför visning

Hur skall du förbereda din bostad inför visningen så att spekulanterna blir intresserade av att köpa? Vad är det viktigaste att tänka på när jag visar upp bostaden? Mäklare och firmor som specialiserar sig på homestaging och homestyling är eniga; rensa, rensa, rensa!

Inför fotograferingen kan det betala sig att arrangera något extra som gör sig bra på bild och särskiljer din annons från andra. Vid visningen däremot vill man röja undan och visa på bostadens ytor så att en spekulant själv kan se bostadens potential.

Lyft fram bostaden

Lyft fram det fina i bostaden som kanske döljs bakom trasiga detaljer, bråte, kläder, post och annat som stör helhetsintrycket. Ta bort stora mattor så att golven syns. Undvik tunga och mörka gardiner om de tar fokus från fönstren, eller dra isär dem ordentligt. Belysningen är också mycket viktig och den får gärna vara stämningsskapande i form av flera ljuskällor. Har du visning på kvällen så är tända ljus ett trevligt inslag, men släck självklart inte de vanliga lamporna. Färska blommor i en vas är detaljer som kan göra en stor skillnad. Ta god tid på er - ett städat hem är en billig investering som gör stor skillnad!

Alla sinnen

Inte bara det synliga räknas utan även lukten, hörseln och känslan. Vädra ordentligt innan visningen. Färska snittblommor sprider en fräsch känsla. Har du husdjur bör du vädra extra ordentligt, en del spekulanter kan vara allergiker. Har du djur så bör du hålla dem borta några dagar innan visningen och vädra extra mycket. Har du kvällsvisning är det alltid trevligt med tända stearinljus.

Kontakta mig

Vill du veta mer innan du sätter igång? Vi ringer dig!

Partners