Privatmäklaren

Privatmäklaren

Körsbärsstigen 4
Djurstadtorp

Pris 975 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/10489

Ölandsgård-Stenhus-ladugård

Beskrivning Detta vackra gamla stenhus i Djurstadtorp som varit livligt brukad i generationer är idag ett enkelt sommarparadis med ostört läge och en fantastisk stor, magisk tomt med fruktträd. Det vackra nästan orörda stenhuset ligger inramat av två fina lador. Tillgång till tennisbana mm, med närhet till Kårehamn och strand.
Kommun Borgholm
Pris 975 000 kr eller högstbjudande
Rum 3 varav 1 sovrum
Boarea 65 m2
Biarea 0 m2
Tomtarea 5013 m2
Boendeform Fritidshus
Upplåtelseform: Friköpt
Byggår 1850
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 450 000 kr
Vatten/avlopp Saknas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Sommarparadiset består av stenhuset och två lador byggda i Öländsk kalksten och en stenjordkällare
Boningshuset är enkelt inrett med entré till rum innehållande en mindre köksmodul i stål med diskho och köksö. Rustika stenväggar med cementgolv och synliga träbjälkar. Hall till matplats och äldre köksvedspis. Golv av stora originalkalkstensplattor, flera med fossiler. Alla fönster har har djupa fönsternischer.
Trappa till 2:a våningen med stort och härligt vindsrum/vardagsrum med soffgrupp och sovrum.
Ett extra stort sovrum finns i ena ladan. I ladorna finns mycket plats, de har trägolv och cementgolv och har tidigare använts som butik och konstgalleri.
Huset har egen mindre solpanelsanläggning och enskilt strömsystem som kan driva mindre belysning.(220 v & 12 volt) Kommunalt vatten & el finns vid tomtgräns.
Ladan med rustika stenväggar och bjälkar kan bli ett fantastiskt sommarrum för utställningar och familjefester, eller som t.ex. konst-workshop.
De långa Ölandssomrarna handlar mycket om att umgås, om långa fikastunder, spela tennis eller fotboll tillsammans, promenera på de många stigarna, pyssla i huset, i trädgården eller slappa i hängmattorna. Här finns möjligheterna!
Kök Mindre nytt kök i stål med handfat och vattenkran för 12 V vattenpump för dricksvattenbehållare, är installerad med en liten köksö.
Badrum/WC Utedass ( äldre) & sauna-utekök
Tvätt Egen brunn på fastigheten ( grävd brunn)
Byggnad
Boendeform Fritidshus
Byggnadsår 1850
Fönster gl dubbelkopplade
Uppvärmning Vedspis
Ventilation Manuell ventil
Fasad Sten
Utv. plåtarbete Plåttak på lador
Tak Tegel
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Ölandssten
Övrigt om huvudbyggnaden Tegeltak. Vid sidan av huset finns äldre uterum, bastu, vedförråd med gammalt tegeltak.
Övriga byggnader 1. Lada, sten och träpanel om ca 95 kvm med trä och cementgolv
2.Lada med stenvägg och träpanel, delvis jordgolv, ca 85 kvm
Båda har plåttak.
3. Stenjordkällare med plåttak
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning BORGHOLM DJURSTADTORP 2:83
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 450 000 kr
Tomtarea 5013 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten/avlopp Saknas
Servitut etc. Last: Avtalsservitut (0885im-13/18522.1)
Beskr: Kraftledning
Totalt pantbrevsbelopp 547500 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt Vattenanslutning till Borgholms kommun betalt ca 75000.-
El och kommunalt vatten finns vid tomtgräns. Vatten finns idag från en grävd brunn på tomten. Avlopp saknas och fastigheten är ej ansluten till elnät.

Fastigheten säljs med så kallad friskrivningklausul.

Den stora tomten ger också möjlighet att bygga ett nytt drömhus och behålla det som finns idag som gästhus. Inventarier/lös egendom lämnas kvar och tillfaller köparen.

Närmsta strand ca 1 800 meter bort.
Kostnader kr/år
VA 2240 kr
Samfällighet 1000 kr
Försäkring 2079 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkring

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

Välkomna på visning i sommar paradiset

Ägaren Michael Madsen hanterar visningar och svarar på detaljfrågor.
Mejla eller ring 0725667750
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

975 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Partners