Privatmäklaren

Privatmäklaren

Stationsplan 9
Mellösa

Pris 2 000 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/11567

Vackert sekelskifteshus i ett fint litet samhälle

Beskrivning Välbevarad villa från förra sekelskiftet i två plan. Perfekt åretruntboende eller sommarhus. Öppen planlösning. Fin glasveranda. Två kakelugnar och vedspis. Modernt kök och badrum. Stort garage. Trädgård med äppelträd. Gångavstånd till skola, kafé och badplats. Omgivet av det vackra sörmländska landskapet.
Kommun Flen
Pris 2 000 000 kr eller högstbjudande
Rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 150 m2
Biarea 12 m2
Tomtarea 715 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Byggår 1900
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 018 000 kr
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Energiprestanda 80 kWh/m² och år

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt På bottenvåningen finns tre sovrum, ett av dem med kakelugn. Det rummet kan även användas som kontor eller lekrum. I övrigt har bottenvåningen en öppen planlösning, där hall, kök, matsal och vardagsrum hänger ihop. Stora fönster och ljust i alla rum. I anslutning till vardagsrum finns en fantastisk glasveranda. I matsalen finns husets andra kakelugn. Båda kakelugnarna fungerar.

Övervåningen består, förutom av ett badrum, av ett enda stort rum med högt i tak. I dag används rummets ena sida som sovrum och resten som allrum. Möjlighet att dela av rummet om man önskar fler rum.

Frilagda bjälkar på övervåning och bottenvåningen ger ett charmigt och mysigt intryck.

På husets framsida finns en trädgård med gräsmatta, blommor och stora skuggande äppelträd. Under huset en rymlig matkällare och ett större källarvalv som kan användas som förråd.

Stort garage med plats för två bilar och vedupplag. Arbetsbänk och hyllor finns också. Separat ingång till huset direkt från garaget.  
Kök Modernt kök i gammaldags stil. På ena sidan modern spis med induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys. På andra sidan en gammaldags vedspis av klassiskt snitt.
Badrum/WC Två badrum - på bottenvåningen med duschkabin och på övervåningen med tvättmaskin. Enkla men fräscha med modern standard.
Tvätt Tvättmaskin i badrummet på övervåningen med plats för torktumlare. Stort utrymme för torkställning i anslutning till badrummet.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp Småhusenhet
Byggnadsår 1900
Fönster Vita 2-glasfönster
Uppvärmning Ved och direktel
Ventilation Självdrag
Fasad Rödmålad träfasad
Tak Tegelpannor
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Grundläggning Torpargrund
Övrigt om huvudbyggnaden Fastigheten har tidigare använts som affärslokal, förskola och industrilokal. En rolig detalj som påminner om detta är en gallerförsedd öppning i golvet på övervåningen. Där stod tidigare en maskin som stansade ut dammsugarfilter. Nu ger öppningen extra cirkulation av luft och värme mellan husets båda våningar.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning FLEN MELLÖSABY 1:39
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 018 000 kr
Tomtarea 715 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Andel i samfällighet/GA: Mellösaby GA:3
Last, Avtalsservitut: Väg mm
Last, Avtalsservitut: Vattenledning mm
Last, Avtalsservitut: Väg
Totalt pantbrevsbelopp Antal sökta inteckningar: 3
Summa: 1 149 000 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt Tomten består huvudsakligen av en sluttande gräsmatta, men närmast gatan finns ett platt område där det idag står en studsmatta. På baksidan av huset finns ett trädgårdsland för odling av potatis och grönsaker. Smultron- och jordgubbsplantor gör att även efterrätten kan hämtas från egen täppa.

Huset ligger in en trevlig by med ca 600 invånare och är omgivet av grannhus. På husets framsida utsikt över böljande åkrar och järnväg. Tåg/rälsbussar passerar ibland men upplevs inte som störande.
Kostnader kr/år
El 21600 kr
VA 12000 kr
Sotning 700 kr
Försäkring 6192 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkringar
Kommentar till driftskostnader I posten VA ingår renhållning. I posten El ingår uppvärmning.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

sön 22 sep, 15:00 - 18:00
sön 13 okt, 15:00 - 18:00
Välkomna på visning!

Ägaren Annica Ödegaard hanterar visningar och svarar på detaljfrågor.
Mejla eller ring 0707564630
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 000 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners