Privatmäklaren

Privatmäklaren

Skogsvillan
Målilla

Pris 2 895 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/10152

Unik överläkarvilla på en sagolikt vacker plats

Beskrivning Välkommen till Överläkarvillan vid Målillas fd. Sanatorium. Här finns en villa placerad mitt i Sveriges befolkningscentrum. Stockholm, Göteborg, Malmö inom 3,5 timmars resa och Köpenhamn och kontinenten endast en timme till. Ett hus som byggdes med absolut högsta kvalitet för sanatoriets överläkare. Nuvarande ägare har pietetsfullt renoverat fastigheten till ett klassiskt utseende.
Kommun Hultsfred
Pris 2 895 000 kr eller högstbjudande
Rum 12 varav 8 sovrum
Boarea 300 m2
Biarea 100 m2
Tomtarea 5636 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Byggår 1915
Taxeringskod 220 småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 336 000 kr
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Tillträde: Enligt överenskommelse
Energiprestanda 47 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energiklassser

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Välkomnande svale med bra avhängningsmöjligheter. Rymlig hall med härlig takhöjd. På vänster sida stort sovrum med 2,73m i takhöjd, fungerande kakelugn med krona. Gästtoalett. Till höger har vi tre salonger i fil med fiskbensparkett i solid ek. Mittensalongen fd. ''herrum'''' med öppen spis designad av sanatoriets första överläkare. Stor salong med franska dörrar ut mot altan. Utgång till orangeri med vackert tegelgolv i fiskbensmönster.

Rakt fram i hallen kommer man till ''herrummet'' på höger sida. Till vänster nås kök och separat matrum med utgång till trädgård.
Övervåning nås via herrskapstrappan eller ''tjänstefolkstrappan'' i serveringsgången. Övervåningen har  har sju rum med vackra trägolv såpade eller fernissade. Master bedroom med vitsåpat grangolv. Infälld balkong i tak. Fungerande kakelugnar i två rum.
Helkaklat badrum.

Källlare med tvättstuga pannrum snickerboa förråd och bakrum med stor vedeldad ugn och vedspis. El vatten och avloppsledningar löpande utbytt.
Kök Vackert lackat grangolv och klinker. Äldre platsbyggda ådringsmålade skåp. Tapetserade väggar. Specialbeställda bänkskivor i granit. Diskho porslin med blandare försedd med dusch. Platsbyggd köksfläkt i rostfritt stål. Exkusiva vitvaror från Bosch. Kyl/frys/sval i rostfritt. Extra stor induktionshäll med varmhållningsplatta för alla kärl. Varmluftsugn med pyrolysrengöring. Diskmaskin Electrolux rostfri.
Badrum/WC Helkaklat badrum med klinker och vattenburen golvvärme. Bubbelbadkar och duschkabin. Elektrisk handdukstork.
Designstudie Kvänum kommod med sminkspegel, solid skiva i lönn och lådor i körsbärsträ nypris 40.000kr. Vägghyllor och lister i äkta mahogny. Spegeltak med infällda spotlights.
Tvätt Tvättstuga i källare med utgång till trädgård.
Vedeldad bykgryta och bykkar. Tvättbänk och tvättmaskin.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp 2-plans villa med källare
Byggnadsår 1915
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Fasad Trä
Utv. plåtarbete Plåt
Tak Lertegel
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Sten/Sand. Gjutet betong.
Grundläggning Källare
Övrigt om huvudbyggnaden Maj 2018: Omlagt Västertak, renoverad huvudskorsten med nytt krön. Målat skorstenar.
September 2018: Renoverat skorsten, ny krona
Övriga byggnader Växthus
Allmänt om fastigheten
Taxeringskod 220 småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 336 000 kr
Tomtarea 5636 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
Driftskostnader kr/år
El 41000 kr
VA 5000 kr
Sotning 448 kr
Renhållning 2856 kr
Försäkring 5368 kr
Försäkringsbolag Dina försäkringar
Total driftskostnad ca 54672 kr
Antal personer i hushållet 2
Kommentar till driftskostnader I el ingår hushållsel och uppvärmning.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

OBS boka tid för visning, för bokning kontakt enl. nedan

Hanteras av ägarens representant, Michael Lindqvist, Mejla eller ring 0739834518
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 895 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Partners