Sommarvägen 17
Tystberga

Pris 1 895 000 kr Acceptpris
Direktlänk www.pm.se/12806

Lite mindre, men ändå stor Tegelvilla med bergvärme och fin tomt

Beskrivning Fin och bra omdränerad mindre villa. Hel källare med garage. Villa för den mindre familjen, egenföretagaren med hemmakontor, enskilt par eller singel. Tyst och lugn återvändsgata med minimal trafik, barnvänlig ort med skola, förskola, mataffär och pizzeria. Flera hästgårdar. Nära till naturen med t.ex. Stendörrens naturreservat i närheten. Smidig pendling till Stockholm, Nyköping, Norrköping med bil.
Kommun Nyköping
Pris 1 895 000 kr Acceptpris
Rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 83 m2
Biarea 83 m2
Tomtarea 1264 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform Friköpt
Byggår 1960
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 895 000 kr
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda) 81  kWh/m² och år

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt BOTTENPLAN
3 sovrum, vardagsrum, kök och liten hall med allrumsdel.

Platsbyggt kök från 60-talet, ommålat, äldre plastmatta, glashällsspis med ugn, fullhöjds kylskåp, plats för matbord vid fönstret.
2 av de 3 sovrummen har laminatgolv, kan möbleras med dubbelsäng, det 3:e är mindre, fungerar med dubbelsäng, men blir då trångt.

Liten hall, äldre plastmatta, gränsar till en öppen allrumsdel med laminatgolv.

Ljust vardagsrum med parkettgolv och öppen spis som saknar spjäll.
Badrummet är välbevarat från 60-talet, inkaklat badkar, halvkaklade och tapetserade väggar, mosaikgolv, nyare WC. Kallvind.

De flesta ytskikt inomhus renoverades för några år sedan.

ALTAN
Stor altan i betong vid huvudentrén, kan ev. användas för utbyggnad av huset, men måste vid aktualitet först kontrolleras för bärighet mm. halva altanen upptas av ett äldre öppet uterum, den andra halvan är öppen. Vill man ha en stor helt öppen altan, kan uterummet med fördel demonteras, och altanen kan då t.ex. omgärdas av ett nytt räcke med vindskydd.

KÄLLARE
Dränerad och värmeisolerade husgrundsväggar, enligt Pordrän-metoden. 2*100 mm tjock Pordrän runt fastighetens husgrund, dock ej under betongplattan på mark, samt ej under betongaltanen.
De flesta ytskikt är renoverade/målade invändigt.
Klinkergolv i alla rum utom i garaget, som har sliten golvfärg.
Garage med arbetsbänk och väggskåp. Garaget kan byggas om till 1-2 rum, tonårsboende.

Utrymme under källartrappan, kan t.ex. bli förråd/garderob.
2 st. rum med källarfönster, kan bli sovrum, kontor.
1 mindre allrum utan fönster, kan bli hobbydel, verkstadsdel.
1 mindre rum utan fönster, kan bli enklare dusch- och wc-rum, med t.ex. en duschkabin, WC och handfat kopplat till en avloppspump.
Kök Tidsenligt platsbyggt kök från 1960, mycket skåpförvaring, mindre bänkytor, och plats för matbord vid fönstret. Lägre bänkhöjd än dagens byggnorm. Just detta kök fungerar väl, värt att bevara om man gillar tidsepoken. Fullhöjds kylskåp, spis med glashäll och ugn, tyst köksfläkt. Äldre plastmatta. Bra möjligheter att bygga ett modernt kök med t.ex. öppen planlösning.
Badrum/WC Original badrum från 1960, halvkaklade väggar samt tapet. Fönster. Nyare WC och badrumsskåp. Äldre mosaikgolv. Badrum från 60-talet med badkar är uteslutande byggda för just badande, inte duschande. Dessa badrum saknar fuktspärr, lämpar sig mindre bra för dagligt duschande. Vill man duscha mycket, rekommenderas att bygga nytt badrum. Fint och trevligt i övrigt, för sin ålder.
Tvätt Tvättstuga/torkrum med källarfönster, enklare dusch, grovtvättbalja, plats för bergvärmepumpen. Högskåp samt mindre arbetsbänk. Klinker på golv. Målade väggar. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Bra utrymme totalt, för t.ex. duschkabin, arbetsbänkar, väggskåp.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadsår 1960
Fönster 2-glas samt 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Internet Förberedd, rör indraget, fiber ej beställd.
Fasad Tegel, rött
Utv. plåtarbete Hängrännor, stuprör
Tak Betongpannor från -80 tal
Stomme Tegel
Bjälklag Trä och betongplatta
Grundmur Hålsten, typ leca
Grundläggning Betongplatta på mark
Övrigt om huvudbyggnaden Källarens ytterväggar är omdränerade och värmeisolerade med 2*100mm tjock Pordrän.Dock ej under betongplattan på mark, och ej under betongaltanen.

Skorstenen är inklädd med plåt samt har en skorstenshuv.
Totalt förbrukar fastigheten ca 8500 Kwh/år el, motsvarar ca 14000:-/år för all el inkl. bergvärme och hushållsel, för 1-2 personer vid ca 17 graders innomhustemperatur. Vill man ha varmare går bergvärmepumpen oftare, och elförbrukningen ökar då. Detsamma gäller om man t.ex. är fler personer, och om man duschar ofta.
Övriga byggnader En liten röd oisolerad arbetsbod med vita knutar, för gräsklippare och arbetsredskap, finns på en liten kulle på tomten, en plats som väl lämpar sig för att bygga t.ex. ett Attefallshus.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning NYKÖPING NÄLBERGA 1:168
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 895 000 kr
Tomtarea 1264 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Servitut etc. Gemensamhetsanläggning:
Nyköping Nälberga Ga:2

Planer och bestämmelser:
Tystberga Stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19621217)
Totalt pantbrevsbelopp 95000 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt 4 rum, badrum och kök, + flera rum och garage i källaren.
Boyta (markplan) 83 Kvm
Biyta (källaren) 83 Kvm

1 bil får plats i garaget. På nedfarten till garaget får 1 bil plats. Till höger om garagenedfarten får 1 bil plats på gräsmattan.
Ytterligare 2 bilar får plats på tomtens södra lutande uppfart.

Taket med betongplattor är omlagt någon gång på 80-talet.
Ny färskvattenledning i plast, drogs från tomtgränsen till huset för ett antal år sedan.


Fastigheten säljs med en så kallad friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende ''dolda fel''.
Köparen får således efter köpet inte göra gällande några påföljder gentemot säljaren på grund av fel i fastigheten, dess byggnader och byggnadstillbehör.
Kostnader kr/år
Uppvärmning 14000 kr
VA 6000 kr
Samfällighet 1280 kr
Försäkring 3215 kr
Försäkringsbolag Dina försäkringar
Total driftskostnad ca 24495 kr
Antal personer i hushållet 2
Fastighetsskatt/-avgift 6713 kr
Kommentar till driftskostnader Sophämtning ingår i Kostnad för VA. Kostnader för uppvärmning varierar beroende bl.a. på vald inomhustemperatur. Säljaren har haft 17 C inomhus.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Tillägg till frågelista
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

Kontakta säljaren för privat visning.
Ägaren Mikael hanterar visningar och svarar på detaljfrågor. Mejla eller ring 0708-558947
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

1 895 000 kr Acceptpris

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren Mikael hanterar visningar och svarar på detaljfrågor., 0708-558947 eller mejla.

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners