Privatmäklaren

Privatmäklaren

Byggmästargränd 2
Lerdal

Pris 1 995 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/11609

Vacker trävilla med makalös utsikt över Siljan

Beskrivning I det attraktiva villahusområdet Lerdal ligger detta charmig hus, som har utsikt över Siljan från både den mysiga lummiga uteplatsen och de båda våningarna. Generös trädgård med fruktträd på entrésidan. Rymligt dubbelgarage och ett stort verkstadsutrymme i anslutning till fastigheten. Endast två kilometer till centrum.
Kommun Rättvik
Pris 1 995 000 kr eller högstbjudande
Rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 150 m2
Biarea 139 m2
Tomtarea 1707 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform Friköpt
Byggår 1924
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 851 000 kr
Vatten Kommunalt vatten året om.
Avlopp Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda) 96 kWh/m² och år
Energiprestanda, primärenergital 134 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energideklarationer

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Entré sker först i en förstuga med dubbeldörrar. Huset har bestått av två lägenheter och kan enkelt återställas till detta med möjlighet till uthyrning.  Innanför ansluter den större hallen med utrymme för garderober och klädhängare.

Vardagsrummet vetter mot Siljan och har utgång till uteplatsen som är belägen i marknivå, med bl.a. trall och platsbyggd pergola. Härifrån har man en fin utsikt över Sveriges sjunde största sjö. Vardagsrummet är rymligt och har en öppen spis med insats. Väggarna har en mörkare vävtapet och golvet är ett fint trägolv.

Sovrum 1 nås från köket med väggar tapetserade i blått. Rummet har trägolv och även härifrån har man utsikt över Siljan.

Allrum, övre plan, är ett ljust och trevligt rum som kan göras om till ett större sovrum. Här ansluter en balkong med utsikt över Siljan. Väggarna är ljust tapetserade och golvet har ett trägolv. Rummet är även utrustat med en stämningsfull kamin.

Sovrum 2, övre plan, nås från både allrummet och det intilliggande sovrummet (sovrum 3.) Rummet vetter mot Siljan och har även detta utsikt. Flertalet garderober möjliggör mycket förvaring.

Sovrum 3, övre plan, nås från sovrum 2 och från hallen. Det här rummet har tidigare nyttjats som kök och alla ledningar och rör finns kvar, vilket gör det enkelt att återställa det om man önskar göra om våningen till en separat lägenhet för uthyrning.Här finns ytterligare garderobsutrymme. Väggarna är tapetserade i vitt och golvet är beklätt med matta.

Den övre hallen har en stor  balkong med morgonsol under sommarhalvåret. Härifrån når man också vinden via en lucka, med ytterligare förvaringsmöjligheter.

I källarplanet finns dusch med tvättmaskin samt ett flertal förrådsutrymmen, bland annat i form av matkällare. Ett större utrymme har använts som hobbyrum med rinnande vatten och tvättho. Från hobbyrummet kommer man direkt in i den generösa verkstadslokalen som ansluter till trädgården, och via en trappa, dubbelgaraget.

Kök Hemtrevligt kök med äldre charm. Köksinredningen har luckor i furu och i kökets mitt finns matplats med fönster ut mot trädgården och Byggmästargränd. Vitvarorna består av kyl, frys, inbyggd ugn, inbyggnadshäll samt köksfläkt. Snickerier i form av träpaneler i tak och likaså på väggar. De väggar som inte är beklädda med panel har en tapet i blå nyans. Golvet är beklätt med matta.
Badrum/WC Toalett med handfat i entréplanet.
Toalett med dusch på övervåningen.
Dusch i källarplanet.
Tvätt Tvättmaskin i källarens duschrum.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp Småhusenhet
Byggnadsår 1924
Fönster 2-glas
Uppvärmning Direktverkande el, luftvärmepump, ved (kamin)
Ventilation Självdrag
Fasad Trä
Utv. plåtarbete Lackerad plåt
Tak Tegel, betong, plåt
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Grundläggning Betongplatta Torpargrund
Övriga byggnader Verkstadsutrymme i anslutning till ett generöst dubbelgarage ger en sammanlagt yta på 139 kvm.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning RÄTTVIK LERDAL 25:12
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 851 000 kr
Tomtarea 1707 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten Kommunalt vatten året om.
Avlopp Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Gemensamhetsanläggning: Rättvik Lerdal Ga:7
Totalt pantbrevsbelopp 575000 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Vägbeskrivning
2 km söderut från centrala Rättvik.
Kostnader kr/år
El 29000 kr
VA 5254 kr
Sotning 1000 kr
Samfällighet 1499 kr
Renhållning 2200 kr
Försäkring 5500 kr
Försäkringsbolag Dalarnas Försäkringsbolag
Total driftskostnad ca 44453 kr
Antal personer i hushållet 1
Fastighetsskatt/-avgift 8049 kr
Kommentar till driftskostnader Uppvärmningskostnaden ingår i elförbrukning.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Säljaren berättar
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

Välkomna på visning!
Visningar hanteras av ägarens representant, Göran Moll, som även svarar på detaljfrågor. Mejla eller ring +46760517711
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

1 995 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Visningar hanteras av ägarens representant, Göran Moll, som även svarar på detaljfrågor., +46760517711 eller mejla.

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners