Privatmäklaren

Privatmäklaren

Parkvägen 4
Ingelstad

Pris 2 295 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/11644

Hemtrevlig villa med bästa läge

Beskrivning Det sjönära läget, närheten till centrum och skola gör detta hus till ett praktiskt, idylliskt och familjevänligt boende. För doppet kan du välja på tre olika typer av badplatser på gångavstånd. Huset har hela 7 rum, fördelat på två plan. Det ger möjlighet till en ungdomsavdelning, egen verksamhet eller uthyrning.
Kommun Växjö
Pris 2 295 000 kr eller högstbjudande
Rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 148 m2
Biarea 77 m2
Tomtarea 905 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform Friköpt
Byggår 1961
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 913 000 kr
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda) 119 kWh/m2 och år kWh/m² och år
Energiprestanda, primärenergital 119 kWh/m2 och år kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energideklarationer

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Tre sovrum på övre plan finns varav två har vacker utsikt ut mot sjön. Det tredje har direkt anslutning till ett uterum som kan fungera som ett extra frukost- och vardagsrum. I sovrummet finns ett förrådsutrymme/garderob som vid behov kan bli till en extra rumsyta då parketten även är lagd här.

Uterummet har fönster runt om vilket ger fint ljusinsläpp. Golvet har klinker. Via trappan kommer man ut till uteplatsen som ligger i sydväst och är gjord i underhållsfritt UV-trall material.

Två vardagsrum finns varav ett med panoramafönster som möjliggör vacker ljusspridning. Ett av vardagsrummen kan användas till matsal om man så önskar. I det större rummet finns en öppen spis som i nuläget är belagd med eldningsförbud (otät rökkanal), men som kan åtgärdas av fackman.

I källar-/suterrängplan finns två sovrum, ”mobilt” kök, två hobbyrum som även kan användas för egen verksamhet. Har egen ingång i markplan från nerfarten. Det mobila köket kan enkelt omvandlas till ännu ett hobbyrum vid behov och ett av hobbyrummen kan med förhållandevis enkla medel förvandlas till ett garage.

Klinkers finns på golven i nästan hela källaren. Undantag är de två sovrummen som har golv med mer myskänsla (plastmatta och laminat) och pannrummet som har originalgolv, det vill säga betong.
Kök Det finns två kök varav det på källar/sluttningsplan är 'mobilt' vilket betyder att det enkelt kan ombildas till t ex ett hobbyrum. Det mobila köket består av diskbänk, spis med två plattor, ugn, vatten och avlopp. Upprättades 2013/2014. Det andra köket har goda utrymmen för förvaring och sittplatser. Köksskåp är i original av massivt trä vilket gör en uppfräschning med enkla medel möjlig. Diskmaskinen är 4 år gammal, kylskåp från 2008, spis och spisfläkt från 2002. Plats finns för frys men är i dagsläget belägen i tvättutrymmet. Köket genomgick en tillputsning 2002.
Badrum/WC På övre plan finns WC med dusch, helkaklat med klinkergolv. Är ombyggt och renoverat 2015. På källarplan, som delvis ligger i sluttning, finns också WC med dusch. Det är renoverat och ombyggt 2014. Ytterligare en dusch finns monterad i tvättstugan.
Tvätt En rymlig tvättstuga finns på källarplan med tvättmaskin från 2009 och en dusch monterad. Helkaklat och med klinkers på golvet. Här finns utrymme för bra torkmöjligheter.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadsår 1961
Fönster Isoler pvc uppe, trä nere
Uppvärmning Pellets med bulkförråd och matarskruv
Ventilation Självdrag
Fasad Tegel och puts
Utv. plåtarbete Lackerad plåt
Tak Glaserade betongpannor
Stomme Betong
Bjälklag Betong
Grundmur Betong
Grundläggning Betong
Övrigt om huvudbyggnaden Tillbyggd 1976
Boarea och biarea Säljaren har angett boarea 148 kvm och biarea 77 kvm, enligt taxeringsinformationen är boarean 105 kvm och biarean 127 kvm.
Övriga byggnader Bod för cykel och redskap.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning VÄXJÖ INGELSTAD 3:110
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 913 000 kr
Tomtarea 905 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Servitut etc. Planer och bestämmelser:
Ingelstad Stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19510602)

Planer och bestämmelser:
Ändring Av Byggnadsplaner För Att Avveckla Vägföreningar I Ingelstad,räppe-Bergsnäs,braås,gemla Rottne,sandsbro Och Öjaby, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20010321)

Totalt pantbrevsbelopp 1214500 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt Huset har underhållits väl sedan det byggdes 1961. Större renoveringar har gjorts under de senaste åren med nytt tak 2016, ny plåt utvändigt 2016, uterum och uteplats 2016, fiber 2016, nya fönster uppe 2016, ombyggnad badrum 2015. Renovering nedre plan (källare i sluttning) 2013/14, avlopps-stambyte 2013 (ej sträckan från huset ut till gatan och en liten delsträcka i tvättstugan), installation av ny pelletspanna och brännare med bulkförråd för pellets 2013. Renovering kök 2002. Normalt slitage för övrigt interiörmässigt.

TV uttag i alla vardags- och sovrummen.

Pantbrev finns på 1 214 500 kr.

Radonmätning är gjord 2012 utan anmärkning.

Provtryckning rökkanal öppen spis är gjord med anmärkning.

Jordfelsbrytare är installerad.

Centraldammsugare finns installerad med uttag både på övre och nedre plan.

Friskvårdsventiler finns monterade i alla sovrum.

På uppfarten finns plats för flera bilar samt utvändig elkontakt för motorvärmaren eller elbilen.

Trädgården har även den genomgått förändringar och det med tanke på att den ska vara lättskött, främja lek och idrott samt uteplats för rekreation och samvaro. Samtidigt är natur bevarad vilket ger en trevlig inramning. Möjlighet finns att ta bort en fågeldamm till våren då grannen ska gräva vid sin garageinfart.

Granntomten kommer att bebyggas med ett 1 ½ planshus placerat så nära Tingshusvägen som möjligt. I samband med det kommer Kommunen att tilldela Parkvägen 4 en ny servispunkt för dagvatten. Tidpunkt för detta bör bli våren 2020 och utförs i sin helhet av Kommunen. Ingår i försäljningspriset. Enligt planen kommer ingrepp på tomten inte att göras.

Busshållplats med goda förbindelser till Växjö finns på bara tre minuters promenadavstånd.

Denna del av Parkvägen med dess omgivningar är ett mycket trevligt område med både nya och äldre fastigheter som alla är i bra skick och standard vilket ger ett fint intryck av grannskapet. Läget nära vattnet med bad och elljusspår (nästan utanför dörren) samt närheten till centrum och skola (1-6 år) gör Parkvägen 4 till ett mycket praktiskt och familjevänligt boende. Dessutom har villan en lekplats som granne.

Ingelstad som samhälle har förutom det ovannämnda bra service med välsorterad affär, vårdcentral, folktandvård, apotek, bensinstation med kiosk/fik, gym, allmän badplats, idrottsplats och gymnastikhall där sporter i olika föreningars regi bedrivs.
Kostnader kr/år
Uppvärmning 14000 kr
El 13000 kr
VA 8000 kr
Sotning 1000 kr
Renhållning 2600 kr
Försäkring 3300 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkringar
Total driftskostnad ca 41900 kr
Antal personer i hushållet 5

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Besiktning
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

Välkommen på visning! Kontakta ägaren för visning.
Ägaren Pia Karlsson hanterar visningar och svarar på detaljfrågor Mejla eller ring 070-5545710
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 295 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren Pia Karlsson hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, 070-5545710 eller mejla.

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners