Privatmäklaren

Privatmäklaren

Bergängsvägen 28
Växjö

Pris 3 495 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/10067

Totalrenoverad villa i attraktiva Öjaby, Växjö!

Beskrivning Välkomna till Bergängsvägen 28 i populära och sjönära Öjaby! En charmig och välplanerad villa som har totalrenoverats de senaste åren. Här finns plats för hela familjen med många sovrum och gemensamma ytor. Ett lugnt, barnvänligt område med närhet till både Helgasjön, naturen och centrum.
Kommun Växjö
Pris 3 495 000 kr eller högstbjudande
Rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 94 m2
Biarea 94 m2
Tomtarea 967 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform: Friköpt
Byggår 1964
Taxeringskod 220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 878 000 kr
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: 1 juni/ enligt ök
Energiprestanda 106 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energiklassser

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt Vid ingången till entréplanet möts du av en ljus och rymlig hall med praktiskt klinkergolv innanför parytterdörren. Runt hörnet finns en skjutdörrsgarderob från Elfa med inredning som tillåter mycket förvaring. Genomgående på entréplanet ligger vitlackerad ekparkett.

På ena sidan av huset finner du kök och vardagsrum. Vardagsrummet erbjuder yta för valmöjligheter och en oanvänd öppen spis. Bredvid det större fönsterpartiet tar en stor dubbeldörr dig ut på altanen som delvis är täckt av tak. Vardagsrummet delas av mot köket genom en vacker inbyggd hylla och dimbara fjärrstyrda spotlights i taket.

Tre av sovrummen finner man på detta plan. Tack vare de stora fönsterna har sovrummen ett härligt naturligt ljusinsläpp. Det första sovrummet är rymligt och har även en fondvägg av modern träpanel. Det andra sovrummet har gott om plats, fondvägg och en walk-in closet. Det tredje sovrummet är något mindre, men även här finns en fondvägg och plats för det du behöver.

På det nedre planet finns det fjärde sovrummet som även är det största. Praktiskt som exempelvis gästrum. På detta plan finner du även ett allrum med plats för hela familjen. I dessa rum och nedre planets hall ligger laminatgolv ovanpå ett lager tätskikt för ett hållbart resultat.
Kök Köket och vardagsrummet erbjuder en öppen planlösning för gemensam tid med familj och vänner. Mot trappan finns ett snyggt glasräcke. Köket är format som ett U för att ge gott om förvaring och ovanligt mycket bänkyta. Bänkskivorna är rejäla i betong och erbjuder även en bardisk med plats för upp till fyra personer. Vid bardisken finns en inbyggd spishäll med en frihängande köksfläkt ovan. Mot ytterväggen finns en stor och praktisk diskho med tillhörande köksblandare från Mora. Diskmaskinen är inbyggd för en snygg look. På andra sidan finns först en trevlig bänkyta med fjärrstyrd belysning och upplyst vitrinskåp. Därefter finns inbyggd ugn och micro i högskåp. För ett flytande arbete finns sedan en kombinerad kyl/ frys. En mindre avlastningsyta avslutar köket. Samtliga vitvaror är från 2017
Badrum/WC Denna villa har två kompletta badrum, ett på vardera plan. På entréplanet är badrummet helkaklat med fondvägg i duschhörnan. Under de hexagonformade klinkerplattorna finns golvvärme som enkelt styrs via termostat på väggen. Belysningen består utav inbyggda spotlights i taket. Inredningen kommer från svenska kvalitetsmärken. Armaturer är från Mora, WC- stol från IFÖ, handfat och kommod från 4Aqua, handdukstork från PAX och fuktstyrd frånluftsfläkt från Fresh.
Badrummet på nedre plan har inretts med en snygg fondvägg i trä med en inbyggd hylla i glas. Armaturer från FM Mattsson, WC- stol från Gustavsberg och kommod från 4Aqua. Även här ligger golvvärme under klinkern som enkelt styrs via termostat på väggen. Det finns en duschkabin och fuktstyrd frånluftsfläkt.
Tvätt I den stora tvättstugan finns en Samsung 8 kg tvättmaskin (2016) och en Cylinda kondenstorktumlare (2017). Ovanför ligger en bänkskiva i massiv ek för möjligheten att sortera mycket tvätt på en gång. Bredvid finns tre rymliga bänkskåp med en laminatbänkskiva och infälld diskho. I tvättstugan finns även fjärrvärmecentralen.    
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp Enplansvilla med källare
Byggnadsår 1964
Fönster 3- glas isolerfönster
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft och självdrag
Fasad Tegel/ trä
Utv. plåtarbete Galvaniserad målad plåt
Tak Betongpannor
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Betongsten
Grundläggning Betongplatta
Övrigt om huvudbyggnaden Huset är totalrenoverat under 2016- 2018. Renoveringar genomförda:
- Dränering och tilläggsisolering av samtliga källarytterväggar
- Dag- och dränvattensystem utbytt
- Avloppsledningar både inom- och utomhus utbytta
- Stora delar av tappvattensystemet utbytt
- Nya underhållsfria 3- glas isolerfönster med argonfyllning
- Nya fönsterbleck och inklädnader
- Nya ytterdörrar
- Tak omlagt ca 2005
- Indragning av fjärrvärme
- Nya radiatortermostater och ventiler
- Tomrör för fiber framdraget till huset
- Uppdatering av elsystemet i form av ny elcentral med jordfelsbrytare samt delvis omtrådning med nya kablar
- Nya jordade vägguttag i samtliga rum och nya strömbrytare
- Samtliga plåtarbeten målade
- Skorsten beslagen i plåt
- Byte av samtlig utvändig träpanel
- Omfattande utvändiga målningsarbeten
- Installation av fasad- och utomhusbelysning
- Nybyggnation av altan
- Renovering av samtliga rum med nya ytskikt


Energideklarationen genomfördes innan ovanstående renoveringar utfördes, vilket bör tas i beaktande då fastighetens nuvarande energiklassificering är högre.
Boarea och biarea Säljaren har angett boarea 94 kvm och biarea 94 kvm, enligt taxeringsinformationen är boarean 94 kvm och biarean 88 kvm.
Övriga byggnader Totalrenoverat varmgarage om 27 m². I garaget finns plats för både förvaring och en bil.
Allmänt om fastigheten
Taxeringskod 220 - Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 878 000 kr
Tomtarea 967 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 07-IM1-49/745
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 07-IM1-60/795
Inskrivning, Nyttjanderätt vattenledning, 82/2281
Totalt pantbrevsbelopp 2618200 kr
Tillträde 1 juni/ enligt ök
Övrigt Tomt med stora möjligheter genom plana grönytor. Nylagd gräsmatta runtom huset. På tomten finns trädgårdsbevattning från närliggande Helgasjön.
Lång upplyst uppfart med möjlighet att parkera upp till tre bilar.
Hela tomten är inhägnad med vitt smidesstaket på framsidan och stängsel utmed resterande delar.
Ny stenbeläggning av entrégång.
Vägbeskrivning
När Ni kommer fram till korsningen Lunnabyvägen/ Bergängsvägen, sväng till vänster in på Bergängsvägen för att komma till nummer 28. Varmt välkomna!
Kostnader kr/år
Uppvärmning 14800 kr
El 5200 kr
VA 3000 kr
Sotning 145 kr
Renhållning 2080 kr
Försäkring 4500 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkringar Kronoberg
Total driftskostnad ca 29725 kr
Antal personer i hushållet 2
Fastighetsskatt/-avgift 8049 kr

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Bilder & Planlösning

Karta

Visningar

tis 23 apr, 18:00 - 19:00
Välkomna att boka er för visning!

Ägaren Emilia Johansson hanterar visningar och svarar på detaljfrågor.
Mejla
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

3 495 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller kontakta oss dygnet runt genom att fylla i formuläret nedan eller skicka ett mejl till oss på kundtjanst@pm.se. Vi besvarar alla mejl inom 24h.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Mikael Holm

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 05

Kontakta mäklaren

Partners