Marsjö Hvilan
Marsjö

Pris 2 675 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/11758

Marsjö Hvilan - Herrgårdsvilla i modern tappning med sjöutsikt

Beskrivning Stor och trevlig villa i två plan med sjöläge och sjöutsikt 250 meter från vattnet och stora sällskapsutrymmen, kakelugnar, genomgående trägolv samt spröjsade fönster. Fastigheten bjuder hela 8 rum och kök samt hel källare med två garage på en sluttande välplanerad trädgårdstomt med utsikt över Marsjön. Vackert lantligt läge 8 km från Vingåker.
Kommun Vingåker
Pris 2 675 000 kr eller högstbjudande
Rum 8 varav 5 sovrum
Boarea 240 m2
Biarea 130 m2
Tomtarea 3770 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform Friköpt
Byggår 1983
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 004 000 kr
Vatten Enskilt vatten året om med egen grävd brunn
Avlopp Enskilt avlopp med trekammarbrunn
Tillträde Enligt överenskommelse
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda) 75 kWh/m² och år
Energiprestanda, primärenergital 119 kWh/m² och år
Energiklass
Läs mer om energideklarationer

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rumsbeskrivning, allmänt ENTRÉPLAN
Ljus, välkomnande, rymlig hall med inbyggda garderober och stora glasdörrar in till salongen. Rummen har stora spröjsade fönster och från salongen är vyn över Marsjön intagande. Golven är av breda tiljor i furufaner och den öppna, murade spisen är putsad i vitt. På våningsplanet finns även kök och matsal, WC för gäster samt två rymliga sovrum/arbetsrum. Från köket leder en dubbeldörr ut till en stor altan i ostläge med utsikt över sjön.

ÖVRE PLAN
En furutrapp leder upp till biblioteket/den stora, ljusa övre hallen. Även här leder spröjsade dubbeldörrar i glas vidare in till ett allrum med braskamin. Alla 3 sovrummen är rymliga med fönster i två väderstreck. Golven är genomgående av furufaner. Lyxigt badrum samt stor altan i söderläge.

KÄLLARE
Inrett vardagsrum med braskamin och fin utsikt mot sjön. Golv av gran. Stor tvättstuga med utgång till tomten. Rejält dubbelgarage, bastu, dusch, linoleumgolv samt en toalett med dusch.
Kök Kök med spis, fläkt, diskmaskin, frys (trasig), kyl/sval och furuskåp med luckor av allmogetyp. Spröjsade dubbla fönsterdörrar leder ut till stor altan i österläge.
Badrum/WC Fantastiskt helkaklat bad/relaxrum på övre plan med stort bubbelbadkar för två personer, duschkabin, dubbelhandfat och WC. Extra gästtoalett på entréplan. Dessutom finns i källarplanet toalett med dusch samt bastu med dusch.
Tvätt Tvättstuga finns i källaren. Tvättmaskin, torktumlare, bänkspis med ugn samt kylskåp. Förberett för kök med rejäla förvaringsutrymmen i köksskåp av furu. Dörr direkt ut till trädgård och stenlagd altan.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp Sutterängvilla i 2 plan med inredd källare
Byggnadsår 1983
Fönster 3-glas
Uppvärmning Luftvärmepump samt direktverkande el
Ventilation Självdrag
Internet Fiber är planerat att dras in till fastigheten.
Fasad Trä
Utv. plåtarbete Plåt
Tak Betongtakpannor
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundläggning Källare
Övrigt om huvudbyggnaden I fastigheten Marsjö Hvilan har företagare verkat genom åren. Den gamla fastigheten uppfördes vid förra sekelskiftet och har bland annat  varit skjutsställe och bryggeri. I början av 80-talet brann det ner och idag finns bara stenkällaren kvar. Sedan dess har Systrarna i Marsjö vävt, Kalevala haft sin svenska bas och nu senast har här bedrivits reseverksamhet och vattenundersökningar. Dagens hus uppfördes i samma stil, men med modern byggstandard. Resultatet är ett vackert, gediget hus med fina detaljer. Ett hem att trivas i!
Boarea och biarea Säljaren har angett boarea 240 kvm och biarea 130 kvm, enligt taxeringsinformationen är boarean 150 kvm och biarean 0 kvm.
Övriga byggnader Lekstuga samt den stensatta bryggerikällaren från tidigare byggnad.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning VINGÅKER MARSJÖ 1:15
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 004 000 kr
Tomtarea 3770 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten Enskilt vatten året om med egen grävd brunn
Avlopp Enskilt avlopp med trekammarbrunn
Totalt pantbrevsbelopp 1400000 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt Sluttande trädgårdstomt som övergår till hagar ned mot sjön. Äppel- och päronträd, röda vinbär, syren, hägg och en ask som är fastighetens vårdträd. Flaggstång. Cirka 500 meter till badplats i Marsjön och cirka 2,5 km till badplats i Tisnaren. Vägen utanför är mycket lite trafikerad. Nuvarande ägare har båtplats vid sjön.

I Vingåker, som är närmaste tätort, stannar regionaltågen och därifrån går buss till Marsjö. I Vingåker finns skola upp till 9:e klass, vårdcentral, badhus, gym, slalombacke, motionsspår, golfbana, matvarubutiker, restauranger, café med mera.
Vägbeskrivning
Från Vingåker mot Rejmyre. Efter knappt 9 km ligger byn Byle. Sväng höger mot Högsjö. Följ vägen och efter ca 2 km ligger ett stort gult hus på höger sida ner mot sjön. Ni är framme!

Från Stockholm kan man välja att köra via Åkers Styckebruk, Eskilstuna eller Nyköping till Vingåker. Ca 17 mil som tar ungefär 2 tim 15 min att köra.

GPS-koordinater:
RT90 6541536, 1498884
SWEREF99 6539815, 545149
Kostnader kr/år
El 24000 kr
Renhållning 2700 kr
Försäkring 4500 kr
Försäkringsbolag Moderna
Total driftskostnad ca 31200 kr
Antal personer i hushållet 1
Fastighetsskatt/-avgift 7530 kr
Kommentar till driftskostnader Senaste åren har huset använts som kontor. I elkostnaden ingår uppvärmning.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Energideklaration
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

Kontakta gärna ägaren för visning.
Ägaren Lotta Borgiel hanterar visningar och svarar på detaljfrågor Mejla eller ring +46706868855
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

2 675 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren Lotta Borgiel hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, +46706868855 eller mejla.

Ring oss på 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners