Fillanvägen 20
Färsta

Pris 8 490 000 kr eller högstbjudande
Direktlänk www.pm.se/4371

Renoverat 1800-talshus med bagarstuga och stort garage. Lantligt men nära allt.

Beskrivning 1800-talshus som renoverats och återfått sin forna charm och karaktär. Tre rymliga sovrum, stort kök, matsal, vardagsrum.  Mysig renoverad bagarstuga på 100 m2 som idag ger bra extrainkomst som AirBnB. Nybyggt garage/maskinhall på 160 kvm med rejäl billyft. Ytterligare ett isolerat garage på 60 kvm. Stor lättskött tomt på 7 700 kvm. Låga driftskostnader med bergvärme.  Jordkällare.

Unikt lantligt läge nära Sundsvall centrum och shopping. Det här är ett tillfälle för dig som driver företag, gillar att meka med bilar, hästar, djur, går i tankar om gårdsbutik, B&B, ateljé, eget kontor, mottagning eller för dig som helt enkelt bara vill har mer plats runtomkring.
Kommun Sundsvall
Område Färsta
Pris 8 490 000 kr eller högstbjudande
Rum 6 varav 3 sovrum
Boarea 210 m2
Biarea 19 m2
Tomtarea 7768 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform Friköpt
Byggår 1909
Tillträde Enligt överenskommelse

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rum
Kök Härligt ljust kök i lantlig stil med gott om plats. Marbodal skåp, rostfri diskbänk, ekskivor, Modern Wamsler vedspis. Vitvaror 2012.
Badrum/WC Entréplan, Dusch och toalett. Våtrumsmatta och kaklade väggar. Övervåning, Bad och toalett. Våtrumsmatta och kaklade väggar.
Tvättstuga Tvätt, klädvård och förvaring i kombination med groventré.
Rumsbeskrivning - övrigt Varje rum har sin egen speciella karaktär. Frilagda väggsektioner framhäver husets ursprung. Ekparkett i rustik tilja i alla rum. De många och stora fönstren släpper in ett fint ljus liksom den välkomnande farstukvisten med fina glaspartier. Ett luftigt trapphus med högt i tak ger en fantastisk rymd centralt i huset.
Matsalen har altandörr mot söder.
Vardagsrum med fungerande kakelugn. Utsikt över åker och äng. Sommartid sen kvällssol. Två altaner. Tre rymliga sovrum på övervåning. Stort vindsutrymme, delvis med golv som nås via taklucka.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp Villa
Byggnadsår 1909
Fönster Nya 2+1-glas
Uppvärmning Bergvärme, vedspis, kakelugn
Ventilation Självdrag och fläktstyrning
Internet Fiber
Fasad Trä
Tak Falsad plåt
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Sten
Grundläggning Torpargrund
Övrigt om huvudbyggnaden Huvudbyggnaden är renoverad under de senaste 10 åren. Tilläggsisolerat, omisolerat golv- och vindsbjälklag. Ny ytterpanel och nytt falsat plåttak. Ny el, VVS och nytt vattenburet värmesystem med nya radiatorer. Luft-luft värmepump i garage. Två kakelugnar varav en godkänd för eldning. Måttbeställda fönster enligt de ursprungliga måtten och med äkta profilerad spröjs i ytterbågen och isolerruta i innerbågen (2+1).

Vackert hus beläget i lantlig miljö men ändå med närhet till stadens brus. 7 min till sjukhus, 15 min till universitet och flygplats, 10 min till Sundsvalls centrum, 2 min till Birsta, 8 min gångväg till 2:ans stadsbuss. Bredband indraget.
Boarea och biarea Säljaren har angett boarea 210 kvm och biarea 19 kvm, enligt taxeringsinformationen är boarean 200 kvm och biarean 19 kvm.
Övriga byggnader Gammal bagarstuga med fungerande bakugn. Helrenoverad, utbyggd och modernisering med installation av kök, dusch, toalett, tvätt/tork. Två sovrum, TV-rum, stort allrum med kök. Golvvärme, vedkamin. Ca 100 m2 plus varmbonat loft och två takade och en öppen altan. Uppvärmning via bergvärmekulvert från huvudfastigheten, samt gemensamt el och vatten ger mycket låga driftskostnader. Blir t ex mkt billigt generationsboende. Ger idag hyresintäkt via AirBnb på 120.000-160.000 kr årligen (35-45% beläggning).

Den vackra maskinhallen är uppförd 2019 och stor möda lades på att den ska smälta in i miljön. Byggytan är 160m2, takhöjd 3,9m. El framdraget, förberett för golvvärme, vatten och avlopp. Basisolerad i väggar och tak. Stertil Koni ST4070 4-pelarlyft.

Isolerat dubbelgarage på ca 60 kvm varav det större garaget (8,4x4.1 m) har en bred fjärrstyrd port (3.5 x 2.25 m), det andra har slagportar (2.5X2.5m).

Stor jordkällare.

Två enklare garage för trädgårdsredskap, ved, brädskjul, etc.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning SUNDSVALL FILLA 8:4
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 708 000 kr
Tomtarea 7768 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Servitut etc. Rättigheter last:
Officialservitut: Väg

Rättigheter last:
Ledningsrätt: Vatten och avlopp

Totalt pantbrevsbelopp 3039700 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Övrigt Fastigheten ligger utanför detaljplan. Tomtens storlek möjliggör ytterligare nybyggnation.

Se: www.boverket.se/sv/byggande/bygga-nytt-om-eller-till/bygga-utan-bygglov/

Kontakta alltid kommunen innan för att se vilka möjligheter som finns.
Områdesbeskrivning
Lantkigt läge med men nära Sundsvalls Centrum och Birsta. Nära sjukhus, flygplats. 10 minuter till Stornäsets naturreservat på Alnön.
Kommunikationer
Stadsbuss nr 2 på 8-10 min gångavstånd. Snabb åtkomst till E4.
Kostnader kr/år
El 29000 kr
VA 6000 kr
Sotning 2000 kr
Renhållning 2000 kr
Försäkring 9700 kr
Försäkringsbolag Länsförsäkringar
Total driftskostnad ca 48700 kr
Antal personer i hushållet 2-3
Kommentar till driftskostnader I elkostnad (24000kwh) ingår förutom hushållsel, uppvärmning av huvudfastighet och Bagarstuga samt sporadisk uppvärmning av garage (ej maskinhall).

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

Ta kontakt för visning.
Ägaren Urban Svedberg hanterar visningar och svarar på detaljfrågor Mejla eller ring 0733-525405
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

8 490 000 kr eller högstbjudande

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren Urban Svedberg hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, 0733-525405 eller mejla.

Ring oss på Privatmäklaren 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners