Gravmark 62
Sävarån

Pris 795 000 kr
Direktlänk www.pm.se/13240

Huset vid ån

Beskrivning Stort charmigt hus med fin utsikt över Sävaråns porlande vatten såväl som över öppet landskap samt vattenspegel. Ett riktigt unikt läge på en höjd där ån kröker sig runt fastigheten. Sävarån bjuder också på bra fiskevatten här fångar du harr, öring och lax.

Gravmark är en mindre ort  bra grannar och ett rikt naturliv invid Sävaråns dalgång trivs bävern och uttern och vattnet är även hem för flodpärlmusslan. Stort hus med många rum och även en separat uthyrningsbostad  på bottenvåningen. Eller öppna upp dom igensatts dörrarna om ni vill nyttja hela huset själva. Till huset hör en stor källare med ett stort varmgarage med ca 3 meters takhöjd. Gott om plats för flera fordon på gårdens grusade ytor. Bastubyggnad samt flera uthus.

10 min bort med bil finns Botsmark med affär post ombud skolor etc men utbudet är större i Sävar och från sävar till Umeå är det ca 15min med bil samt goda förbindelser med bussar.

Skolor i området: Täfteå F6, Sävar F9, Bullmark F6 samt förskola & fritids.
Kommun Umeå
Område Sävarån
Pris 795 000 kr
Rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 144 m2
Biarea 90 m2
Tomtarea 2033 m2
Boendeform Villa
Upplåtelseform Friköpt
Byggår 1943
Tillträde Efter överenskommelse

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Bilder & Planlösning

Karta

Fakta

Rum
Entre- och nedre plan Du kommer in i husets nyaste del och in i en stor välkomnande hall. Direkt till vänster finns ett sovrum / kontorsrum. Vidare in till nästa öppna rum möter du köket till höger. Trappan upp till övervåningen och trappan ned till källaren hittar du till vänster. Rakt fram på andra sidan väggen finns uthyrningsdelen som består av två rum och toalett och duschrum. Kanske föredrar du att öppna upp dom igensatta dörrarna? Snabbt kan du anpassa huset för att använda hela nedre plan för eget bruk eller varför inte bara öppna den ena dörren så att tex ett tonårs barn och övriga i familjen båda kan använda toaletten på bottenvåningen och tonåringen kan komma hem genom sin egen entre utan att störa resten av familjen, och smyga in i köket ibland eller tvärt om, kanske är det tonåringen som blivit lite större och behöver ett nära boende till sin mor och/eller far av trygg eller bekvämlighetsskäl?
Övervåningen Väl upp för trappan hittar du en nyare toalett och duschrum rakt fram och vardagsrummet till vänster. Här finns även en balkong med fin utsikt, där Sävarån breddar sig och bildar sommartid en vacker vattenspegel där himlen och omgivningen ofta målar upp fina tavlor på. Genom vardagsrummet kommer du till en hall/korridor med ingångar till ytterligare tre sovrum.
Byggnad
Boendeform Villa
Byggnadstyp 2-plan
Byggnadsår 1943
Fönster Isolerglas
Uppvärmning Ved/pellets och elpatron
Ventilation Självdrag
Internet Fiberbredband
Fasad Panel
Tak Plåttak
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Grundläggning Källare
Övriga byggnader Bastubyggnad samt flera uthus.
Allmänt om fastigheten
Fastighetsbeteckning UMEÅ GRAVMARK 3:16
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 794 000 kr
Tomtarea 2033 m2
Upplåtelseform Friköpt
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Totalt pantbrevsbelopp 425000 kr
Tillträde Efter överenskommelse
Områdesbeskrivning
10 min bort med bil finns Botsmark med affär post ombud skolor etc men utbudet är större i Sävar och från Sävar till Umeå är det ca 15 min med bil samt goda förbindelser med bussar.

Skolor i området: Täfteå F6, Sävar F9, Bullmark F6 samt förskola & fritids.
Kostnader kr/år
Uppvärmning 20000 kr
El 6000 kr
VA 6000 kr
Sotning 1200 kr
Samfällighet 800 kr
Renhållning 3000 kr
Försäkring 5000 kr
Total driftskostnad ca 42000 kr
Antal personer i hushållet 2 st
Fastighetsskatt/-avgift 5955 kr
Kommentar till driftskostnader Säljaren har inte själv bott i huset den senaste tiden så det är uppskattade kostnader.

Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Dokument
Köpare och säljares ansvar
Viktig information
Viktigt Privatmäklaren Vi förmedlar bostaden tillsammans med bostadens ägare som själv tar hand om visningen. Vi på Privatmäklaren ser till att det finns visningsmaterial till visningen och vi finns till hands via telefon och mejl för att svara på spekulanternas frågor. Tryggheten och expertisen är kvar men arvodet är betydligt lägre. Läs gärna mer om oss och våra nöjda kunder på www.pm.se
Budgivning och kontrakt Högsta budet (om något bud inkommit) redovisas på denna sida om inte säljaren valt att hålla budet dolt. Nya bud redovisas löpande till säljaren och övriga budgivare (om inte säljaren givit mäklaren instruktioner om annat). Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga bud och budgivarnas namn redovisas till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.
Undersökningsplikt Enligt lag har köparen en omfattande undersökningsplikt och uppmanas att undersöka objektet ordentligt. Köpare och säljares ansvar
Boendekostnadskalkyl Ansvarig mäklare erbjuder dig som skall köpa bostad en skriftlig beräkning över dina personliga boendekostnader. Om du önskar boendekostnadskalkyl - meddela mäklaren.
Ersättning från annan verksamhet Mäklaren har rätt att få ersättning från annan verksamhet än förmedling av bostäder. Denna ersättning får inte vara mer än obetydlig. Våra mäklare erhåller endast en administrativ ersättning från Hemnet som uppgår till 50% av Hemnets fakturerade belopp per förmedling enl. prislista.

Visningar

sön 1 aug, 13:00 - 14:00
sön 1 aug, 18:00 - 19:00
Anmälan krävs.
Ägaren Jonas Nyström hanterar visningar och svarar på detaljfrågor Mejla eller ring 0731503307
Läs mer om ägarens roll här

Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga bud, kontakta kundtjänst 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 på övriga tider mejla kundtjanst@pm.se

795 000 kr

Kontakt

Hos Privatmäklaren sköter ägaren visningar och svarar på detaljfrågor om objektet.

Ägaren Jonas Nyström hanterar visningar och svarar på detaljfrågor, 0731503307 eller mejla.

Ring oss på Privatmäklaren 010-762 62 10 mån-fre 09.00-17.00 eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Ta del av vår integritetspolicy

Mäklare

Andreas Persson

Registrerad fastighetsmäklare
010-762 60 04

Kontakta mäklaren

Partners